Наполи победи Интер с 3:1 след много драматичен последен четвърт час на двубоя. По този начин партенопеите събраха 86 точки и оставиха Интер с точно 20 по-малко. „Нерадзурите“ са на третата позиция в класирането, но могат да бъдат изпреварени от Лацио - „орлите“ гостуват на Удинезе по-късно тази вечер.

Мачът започна с минута мълчание заради жертвите на наводненията в Емилия-Романя. Първият четвърт час на двубоя мина при спокойно темпо.

В 17-ата минута домакините стигнаха до първата си голова възможност, но удар на Замбо Ангиса мина на сантиметри от вратата. Шест по-късно Осимен можеше да се разпише с глава, но вместо това прати топката в ръцете на Андре Онана.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

След средата на частта Осимен опита красива задна ножица, която се оказа несполучлива. Въпреки че Галярдини получи жълт картон още в средата на първото полувреме, халфът не се успокои и продължи да играе нервно и грубо. Така се стигна до 41-вата минута, когато той фаулира бе изгонен за фал срещу Ангиса.

Минута след червения картон, останалият с 10 души на терена Интер можеше да открие резултата чрез Лукаку, който не улучи вратата.

Втората част започна с домакински натиск, като на Онана му се наложи да избие изстрел на Джовани Ди Лоренцо след корнер. При следващия ъглов удар пък Замбо Ангиса не успя да даде аванс на своя тим.

В 66-ата минута Онана отрази техничен удар на Кварацхелия, но атаката на неаполитанците продължи, като секунди по-късно Замбо Ангиса получи топката с гръб към вратата, завъртя се и със силен изстрел я прати в мрежата за 1:0.

Краят на мача се превърна в истински трилър. Осем минути преди края Ромелу Лукаку изравни резултата.

„Адзурите“ обаче реагираха светкавично и отбелязаха две попадения за крайната си победа с 3:1. Точни за южняците бяха Джовани Ди Лоренцо и юношата на клуба Джанлука Гаетано.