Интер разби Аталанта с 4:0 у дома в отложен мач от 21-ия кръг на Серия А. Това беше осма поредна победа за "нерадзурите" в Калчото и 11-а във всички турнири. Срещата беше четвърта поредна, в която миланският гранд вкара поне четири гола в шампионата. 

Точни за успеха на Интер бяха Матео Дармиан (26), Лаутаро Мартинес (45), Федерико Димарко (54) и Давиде Фратези (72). 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

С успеха отборът на Симоне Индзаги събра 69 точки и вече докосва титлата, след като има 12 точки аванс пред втория Ювентус. Аталанта е пети с 46 точки. 

Бергамаските вкараха в 11-ата минута чрез Шарл Де Кетеларе, но попадението беше отменено, тъй като в хода на атаката Алексей Миранчук игра с ръка. В 19-ата минута гол на Николо Барела беше отменен заради засада. 

В 26-ата минута Интер вече беше напред в резултата. Лаутаро пусна извеждащ пас за Хенрих Мхитарян. Вратарят Марко Карнезеки излезе да пресрещне топката, като успя да го направи, но я прати право в Матео Дармиан, а той вкара в опразнената врата за 1:0. 

В 40-ата минута шут на Лаутаро срещна гредата. Само пет минути по-късно Ел Торо се разписа. Нападателят получи пред наказателното поле, финтира защитник и със страховит удар вкара за 2:0. 

В 51-ата минута ВАР се намеси за игра с ръка на Ханс Хатебур в наказателното поле. След дълго разглеждане все пак беше посочена бялата точка. Ударът на Лаутаро беше спасен от Карнезеки, но топката се озова във Федерико Димарко, който вкара за 3:0. 

В 72-ата минута Давиде Фратези оформи крайния резултат. Халфът засече с глава центриране от фал на Алексис Санчес.