Раджа Наинголан потвърди, че пристигането му в Интер е заради треньорът на „нерадзурите”. Наставникът Лучано Спалети е доверил пред белгийския халф, че го иска веднага на „Джузепе Меаца”, а от Рома не са се отнесли добре към Нинджата след напускането му.

Белгиецът смята, че най-добрият му сезон в кариерата е именно под ръководството на Спалети на „Олимпико”, а през това лято двамата се събраха отново.

„Всички в Интер бе приветстваха чудесно. Това има огромно значение за мен, тъй като не е лесно, когато сменяш клуб. Винаги искам да съм ценен на мястото, в което се намирам. Така беше и в Каляри, така беше и в Рома, където го получих”, сподели Наинголан пред Undici.

„Щастлив съм в Интер, тъй като треньорът явно показа, че ме иска в отбора му. Аз обичам да работя със Спалети и съм щастлив от този си ход. Рома? Откакто разбрах, че искат да ме продадат, аз промених мнението си. Имах период, където бях гневен на престоя ми в Рим. Винаги играя на максимума от възможностите си, защото така трябва. Извън терена обаче е различна история. Трябва да се наслаждаваш на живота, а когато си по-млад правиш и щуротии. Но кога ще ги правиш, ако не тогава? Има играчи, които стоят до пет сутринта, тъй като имат следмачов адреналин. Други предпочитат да отидат на вечеря с приятели след срещата, а аз не виждам особена разлика в двете”, продължи халфът.

„Ако мисленето ти е – от вкъщи на терена и от терена вкъщи, то не отиват нещата на хубаво. Аз обичам да релаксирам психически, но не е това моят начин”.

Наинголан е на 30 години, но е сигурен, че пред него предстои много футбол преди да се откаже от играта.

„Не виждам в този момент да бъда треньор или анализатор след края на кариерата си. По-късно може и да се замисля, но сега съм много далеч от тези размисли. Винаги казвам какво мисля, без цензура. Точно заради това имам много врагове, които ме водят напред”, завърши той.