Новият капитан на Интер Самир Ханданович не одобрява отношението към капитанската лента като към „титла или трофей”. Словенецът настоя, че тя е преди всичко отговорност и чест.

34-годишният страж пое щафетата след разжалването на Мауро Икарди, който вече седмица не е играл за „нерадзурите” под предлог, че е контузен. Преди два дни клубът оповести резултатите от медицинските тестове, на които подложи аржентинеца, а прегледите не са открили нередности с коляното, където нападателят твърди, че е травмата.

Снощи Ханданович отново изведе „нерадзурите” с капитанската лента при 4:0 над Рапид Виена в реванш от 1/16-финалите в Лига Европа. „Нищо не бива да се приема за даденост в модерния футбол. В момента, в който излезеш на терена с погрешното поведение или подцениш дадено изпитание, може да промениш мача. Лесно е само след последния съдийски сигнал”, заяви Ханданович.

„Мисля, че Интер може да играе още по-добре. Съставът е солиден, не губим топката по банален начин, а това кара всеки от нас да се представя по-силно.”

„Можете да видите, че играчите, които не играха много до този момент, бяха готови. Те знаят, че имаме нужда от всички, ако искаме да извървим целия път.”

„Капитанската лента не е титла или трофей. Това е голяма отговорност и чест, която Интер ти оказва. Нямаме нужда от само един играч, който да я носи, защото лидерите в съблекалнята са 5 или 6 и те тласкат тима напред. Не е от значение кой ще носи лентата.”

„За мен нищо не се е променило. Продължавам да се държа по същия начин. Разбира се, поведението на капитана винаги е под светлината на прожекторите. Ако се налага, а се надявам да не се стига дотам, ще пристъпя напред и ще действам така, както се изисква от капитан в определени ситуации”, заяви Ханданович.