Бъдещето попълнение на Интер – нападателят Лаутаро Мартинес ще има фиксирана освобождаваща клауза в договора си. Според агента на играча тя ще възлиза на 111 милиона евро или иначе казано – половината от рекордните 222 милиона евро, които Пари Сен Жермен плати за Неймар през 2017-а.

Агентът Бето Яке даде интервю за аржентинското радио „Ла Радио де Линеа”, в което разкри, че „нерадзурите” планират да заформят тандем между 20-годишния му клиент и още един нападател (без да назовава по име капитана Мауро Икарди), като в същото време са спечелили битката с Борусия Дортмунд.

Интер вече си осигури лятно попълнение, минава прегледи

„Лаутаро ще има 111 милиона евро като освобождаваща клауза при Интер, а те ще градят отбора си около него”, коментира Бето Яке. „Точно това ни казаха шефовете им. Треньорът би желал да играе с двама нападатели, а единият от тях ще бъде Лаутаро.”

„Всичко е договорено с Интер.  Знаехме за интереса на Борусия, с които се срещнахме в Дортмунд преди месеци.”

„Изненадах се, когато Борусия отново изявиха интерес, защото те идваха до Аржентина и ни помолиха да изчакаме. Ние обаче обяснихме, че толкова много отбори желаят Лаутаро, в това число и Интер, които изиграха всички.”

„Не става дума за пари. Лаутаро отива в Интер по спортни причини. Те разчитат на нас и го считат за важно попълнение. Той подписа предварителен договор и ще отиде в Милано през юни”, добави агентът на нападателя.