В офисите на Интер е постъпило предложение от Хонконг за закупуването на клуба от настоящите собственици „Сунин Груп”. Вестник „Ил Месаджеро” твърди, че офертата потенциално може да достигне до стойност 800 милиона евро.

Изданието посочва, че тя била пратена с опознавателна цел, като по реакцията на китайските босове ще си проличи дали имат намерение да реализират подобна сделка. По други места вече се говори, че „Сунин Груп” директно да отхвърлили предложението. Ако то обаче набъбне до внушителните 800 милиона евро, това би дало сериозен повод за размисъл.

Настоящият президент на Интер – Жан Жиндон изглежда ще успее да вкара клубните финанси в релси, като съвсем скоро се очаква да сключи доброволно споразумение с УЕФА във връзка с Финансовия феърплей. „Нерадзурите” си осигуриха и ключово назначение на поста изпълнителен директор, където се настани един от дългогодишните архитекти зад успехите на Ювентус – Джузепе Марота. На всичкото отгоре тимът очевидно е успял да уреди и колоса в защитата на Атлетико Мадрид Диего Година като свободен агент през лятото на 2019-а.