Ръководството на Интер обяви официално назначението на Антонио Конте за треньор. В официалния сайт на италианския клуб се появи обявление, в което се съобщава новината.

Срокът на договора на 49-годишния специалист с Интер не се уточнява. В медиите на Ботуша обаче се появиха спекулации, че треньорът е парафирал за 3 години срещу 36 милиона евро.

Интер се раздели с Лучано Спалети

Последното работно място на Антонио Конте беше на „Стамфорд Бридж”. Наставникът води Челси, но след това си даде почивка. Преди това той беше селекционер на националния отбор на Италия и води Ювентус в периода 2011-2014 година.

Вчера от ръководството на „нерадзурите” обявиха раздялата си с Лучано Спалети, който беше начело на тима в продължение на две години.

Феновете на Юве с петиция срещу легендата Конте

Интер публикува много емоционално съобщение, с което съобщава новото назначение. Част от него гласи:

Решен и амбициран Антонио Конте започва своето приключение. Ние сме две отделни единици, които имат една цел – да печелим. Главата, сърцето и краката са трите думи, които характеризират кариерата на Конте.

Главата: Той винаги е имал ясни идеи за играта, дори и като футболист. Треньорите му бяха сигурни, че ще продължи кариерата си в тази посока.

Сърце: Това е нещо, което той непрекъснато показва във всяко предизвикателство, с което се е захващал – винаги е бил сигурен, че съотборниците и неговите играчи са усещат чувството му на принадлежност, за да могат заедно да постигат целите си.

Крака: Усилената и тежка работа, която полага, е известна за всички. Тренировъчните сесии и мачовете винаги трябва да бъдат изпипани до детайл.

Добре дошъл, Антонио!