Спортният директор на Аталанта Лука Перкаси изрази голямото си възмущение от съдийството при снощната загуба на тима с 0:4 от Интер. Той има претенции срещу отменения гол на Шарле Де Кетеларе в 10-ата минута при резултат 0:0 заради игра с ръка на Алексей Миранчук, както и за отсъдената дузпа в полза на домакините, след която дойде третия им гол в двубоя.

“Трудно е да се коментира мач като този. Изправихме се срещу страхотен тим, който заслужава големи похвали. Тази вечер той отново показа своите големи качества. Но аз съжалявам за резултата. Бяха допуснати големи грешки както от главния съдия, така и от ВАР. Ситуациите бяха решаващи и скандални. Неразбираемо е как въпреки наличните кадри голът на Де Кетеларе може да бъде отменен. 

Попадението беше редовно, няма докосване на Миранчук. Бастони е този, който докосва топката. Най-много това е дузпа за Аталанта. Също така дадоха дузпа за Интер. Никой на стадиона не разбра какво се случваше. Никой не го видя, а страничният съдия вдигна флага си. Разочаровани сме, защото това щеше да бъде красив мач, който обаче беше обусловен от съдийските ситуации, които бяха изцяло в полза на Интер”, заяви Перкаси след мача.