Футболистът на Интер - Ашли Йънг разкри поредица от съвети, които всички хора трябва да спазват, когато отиват до магазина във време на пандемия. Чрез тях англичанинът се надява, че разпространението на коронавируса може да бъде възспряно.

„Здравейте на всички! Исках просто да споделя мислите си, тъй като в момента живея в Италия, епицентърът на вируса", започна той.

"Реално, супермаркетът е основната заплаха, където можете да разпространите вируса и откъдето да го хванете. Говорейки със семейството си и с приятели у дома, стигаме до извода, че е лудост да си набавим храна. Запомнете – изолацията значи изолиране! В Италия се ходи до магазина изненадващо спокойно…без сблъсъци за провизии, без празни рафтове и най-вече без проблеми с персонала заради ограничаване на покупките. В почти всеки случай само 1 човек пазарува за цяло домакинство. Реденето на опашка е нормално, но не защото е за запасяване или от лакомия. Супермаркетите ограничиха броя на хора, които могат да влизат по всяко време, така че никога не е претъпкано. Изчаквайте и бъдете търпеливи, за да влезете", споделя Йънг.

"Ако трябва да използвате асансьор, влизайте само с още един човек, по двама наведнъж. И бъдете с лице към стената – не дишайте към другия", съветва халф-бекът.

"Винаги използвайте ръкавици от момента, в който излезете от колата! Не искате да пипате колички, които са докосвани от чужди ръце. Стойте с ръкавиците, докато се върнете в автомобила. Носете маска или шал, за да са ви покрити носът и устата", продължава бившият национал на Англия.

"Не разопаковайте покупките в близост до нечий други. Направете място между техните и своите, така че никоя от стоките ви да не докосва чуждите. Тук не можем да поставяме нещата си на касата, докато този пред нас не е приключил с плащането", разкрива доскорошният играч на Манчестър Юнайтед.

"Това може да прозвучи грубо, но считайте останалите, които не са от вашето домакинство, така сякаш са болни от вируса, защото просто не се знае! Най-вече се пазете! Това правим тук, не е преувеличаване, а предпазване. И запомнете, че останалите трябва да ви третират по същия начин, както вие тях. Не е ужасяващо, това е начин за спазване на дистанция, за да се спасят животи", завършва Ашли.