Треньорът на Милан Стефано Пиоли бе категоричен, че отборът му не се е предал, въпреки че загуби първия полуфинал от Интер с 0:2 и ще търси обрат.

"Духът ни е като на отбор, който има изключителна възможност. Очите на футболистите ми показват, че това са хора, които се подготвят по възможно най-добрия начин. Готвят се да се представят много по-добре от първия мач и да спечелят реванша. Целта ни е да спечелим по начин, който ще ни класира за финала. Никой не очакваше Милан да стигне дотук, никой не вярва и, че можем да играем финал. Аз обаче знам, че можем да изиграем голям мач, защото познавам добре моите играчи", каза специалистът на пресконференцията си, цитиран от вестник "Гадзета дело Спорт".

"Говорихме с играчите само за мача утре, не за Специя. Това са мачовете, които всеки мечтае да изиграе. Тръгваме с пасив, но знаем, че можем да го преодолеем. Който се занимава със спорт, знае, че мачовете не свършват до самия им край. Интер е силен отбор, но ако докажем, че имаме високо ниво, можем да ги преодолеем", вярва Пиоли.

"Трябва да вдигнем качеството. Мачът е дълъг, трябва да започнем добре, да останем в мача и да накажем грешките, които правят", каза още той.

Той остави без коментар мнението на колегата му от Интер Симоне Индзаги, че съдията на мача ще бъде французин (б. а. - Клеман Тюрпен), както и четирима играчи на "росонерите".

Стефано Пиоли заяви още, че ако португалският национал Рафаел Леао е добре, ще започне реванша като титуляр. /БТА