Първи контакт е бил осъществен между Реал Мадрид и Интер за опцията нападателят Мауро Икарди да акостира на "Сантиаго Бернабеу". И въпреки че аржентинецът трудно би възстановил предишния си статут при "нерадзурите" след драмата около него в последните два месеца, те явно няма да се разделят лесно с него. 

Според медиите на Апенините, миланският гранд е поискал не просто солидна финансова сума от "белите", но и включването в сделката на Карим Бензема. Французинът би трябвало да служи като директен заместник на Икарди на "Сан Сиро". 

Това е поохладило на този етап интереса от Мадрид, но не се знае дали президентът Флорентино Перес няма скоро да поднови преговорите. Неговата надежда е, че ако Бензема бъде включен в сделката, сумата за доплащане да спадне драстично. 

Иначе Икарди има опция в договора си да бъде разтрогнат срещу заплащане на 110 млн. евро. Точно тази клауза породи куп раздори с ръководството и след тях продажбата му изглежда по-скоро неотменим факт. Въпросът е само на каква цена.