Най-радикалните привърженици на Интер публикуваха поредна позиция, насочена срещу нападателя на отбора Мауро Икарди. В нея те също така обещаха, че дори няма да си правят труда да му доставят удоволствие с обидите си.

26-годишният аржентинец направи своето завръщане в игра при 4:0 над Дженоа в сряда, като вкара гол и даде асистенция. През цялото време обаче той получаваше мощни освирквания от агитката на Интер в Генуа.

В събота срещу Аталанта разжалваният капитан за първи път ще стъпи на „Джузепе Меаца” от 13 февруари насам, когато непосредствено след отнемането на лентата той обяви, че няма да тренира и играе. Събитията оттам преминаха през „контузия” в коляното и преговори с помощта на адвокат между играча и ръководството.

„Докато очакваме утрешния важен мач, отнасяме до знанието ви позицията на Курва Норд”, гласи съобщението. „Не сме тези, които да диктуват на останалите фенове по стадиона какво да правят. Не се интересуваме от изготвянето на списъци за това кой е по-голям фен на Интер.”

„Ние няма да отстъпим пред Икарди. Той не може да бъде бъдещето на Интер. Отказвал е да облича екипа на Интер повече от веднъж с нелепи оправдания, значи сам си е изкопал гроба.”

„Ако служителите на Интер са твърде треперливи в своето поведение, това не може да бъде наш проблем. Основният проблем си остава налице. Нека не се занимаваме с приказните истории за вътрешно оцеляване в условията на раздяла, която – на този етап – изглежда неминуема.”

„Доколкото сме запознати, мигът за „бих искал, но не мога” отмина. Изразихме нашата гледна точка в тренировъчния център в Пинетина и по време на мача срещу Дженоа. Ще продължим да го правим по време на мачовете, разчитайки на методите, които счетем за най-удачни.”

„Казвайки това, ние сме фенове. Отиваме на стадиона, за да подкрепяме Интер, да го водим към победата. А не да придаваме повече важност, отколкото е необходимо, на фигура, с която предвид всичко случило се сме приключили преди много време.”

„Не, ние не се „страхуваме”, Икарди ще бъде „взет под внимание”… дотолкова колкото е редно. Може би тези, които очакват 90 минути само скандирания срещу него, ще бъдат разочаровани. Нека не бъркаме най-доброто за Интер с лицемерие”, завършиха ултрасите.