Нападателят на Интер Ромелу Лукаку застана за едно дълго интервю пред Tiki Taka. Белгиецът говори по най-различни теми, като обяви английския футбол за еднообразен, и изтъкна предимствата на Серия А пред Висшата лига. 

Лукаку не пропусна да благодари на Интер за всичко до момента, и изтъкна огромната роля на Антонио Конте. Голаджията определено намери своето място при "нерадзурите", като е отбелязал 14 гола през кампанията, в 21 мача. 

Ето още какво добави 26-годишният футболист. 

"Винаги съм мечтал за Интер, тук намерих своето място и се чувствам страхотно. Отношенията ми с Антонио Конте започнаха още преди да пристигна в Италия. По време на една контрола между Белгия и Италия бе първия ми контакт с него, и още тогава този човек ми направи огромно впечатление. Тогава, ние разменихме няколко думи, и аз му казах, че един ден ще го последвам, и ще работим заедно. И ето, че за мое щастие се озовах в Италия, и имам възможността да работя с такъв страхотен мениджър. Винаги ще бъда благодарен на този човек, в Интер аз преоткрих себе си. Още от дете следях този отбор по телевизията, и съм се възхищавал истински на хора като Роналдо, Виери и Адриано", коментира нападателят. 

"Италианският футбол ми допада много повече от английския. В Англия всичко е прекалено еднообразно и се играе еднотипен футбол, докато в Италия се залага много повече на тактиката, и серия А е много по-трудно и конкурентно първенство. Смело мога да твърдя, че италианските защитници са най-добрите в Европа и са много добре научени. Щастлив съм, че играя в Италия и благодаря на Интер за всичко“, завърши Лукаку.

Автор: Дидо Калинков