Генералният мениджър на Интер Джузепе Марота беше категоричен по отношение на информациите, сочещи предстоящо уволнение на наставника Лучано Спалети. Бившият шеф в Ювентус заяви, че наставникът не е в центъра на проблемите за „нерадзурите”.

Интер ще изпрати 8-и пореден сезон без трофей във витрината си, след като в четвъртък проигра и последния си шанс. В 1/8-финалите италианците загубиха реванша срещу Айнтрахт Франкфурт с 0:1 и така напуснаха турнира насред „Джузепе Меаца”.

Тимът няма време да овладее трусовете от негативния резултат, защото през уикенда предстои градско дерби срещу намиращия се в много силна форма тим на Милан.

„Треньорът няма нищо общо с нашите проблеми”, заяви Марота. „Те са обективни пречки, не се влияят от това кой е треньор. Спалети си върши работата по най-добрия възможен начин. Трябва да постигнем тази много важна цел (класиране за Шампионската лига – б.р.) с него на борда.”

„Ние сме много тъжни от нашата елиминация в Лига Европа. Боли ни. Не бива да търсим оправдания, но не можехме да използваме 9 футболисти, а не само Икарди. Трябва да се поучим от тази загуба и да гледаме към бъдещето.”

„А то идва с мач срещу Милан. Трябва да покажем още повече гордост и чувство на принадлежност, които са ключови елементи за постигането на която и да е важна цел. Този мач, колкото и важен да е, няма да бъде решаващ. Ще ни предостави възможност да покажем качествата, с които разполагаме.”

„Считам, че Интер се намира във фаза на корпоративен растеж. Целта през този сезон може да бъде само четвъртото място. То няма да бъде лесно за постигане, защото се борим срещу някои топ отбори, но в пълна степен разполагаме със силите, за да успеем.”

„Няма новини около Мауро Икарди, всичко вече е казано. Нямам какво повече да добавя, но винаги съм оптимист, защото смятам, че здравият разум надделява. Затова накрая ще постигнем удовлетворение”, допълни Марота.