Президентът на Интер Стивън Жанг е сигурен, че проявите на расистки обиди не са в клубното ДНК-а, като обеща да говори с Ромелу Лукаку по темата. 

Лукаку беше обект на расови обиди в двубой от втория кръг от на Серия А срещу при гостуването на Каляри. Тези прояви обаче бяха оправдани от от привържениците на Интер, които подчертаха, че маймунските звуци са с цел сплашване на съперника, а не расови обиди. 

"В ДНК-то на клуба е залегнато да се борим против всякакви форми на насилие, расизъм и всякакъв вид дискриминация. От тази гледна точка футболът по цял свят трябва да има обучителна цел. Ще говоря с Лукаку по въпроса, когато се върне от ангажиментите си с националния отбор", коментира Жанг. 

"Интер е създаден на база принципите на задружност и интернационалност. Винаги сме били отворени към хора от всякакви раси, с различен сцят на кожата и различна култура". 

"Това е част от клубната философия и винаги ще бъде така. Надявам се проявите на расизъм да намалеят за бъдеще не само в Италия, но и в целия свят", завърши президентът на "нерадзурите".