Директорът в Интер – Бепе Марота, потвърди, че снемането на капитанската лента от ръката на Мауро Икарди не е защото няма нищо ново около контракта на аржентинеца.

Икарди остана за втори пореден мач извън групата за мач на Интер, след като Лучано Спалети не го взе за срещата със Сампдория.

„Никога не е имало напрежение при нас, освен когато директорите или треньорите взимат решения”, сподели Марота пред Sky Sport Italia.

„Това не е дисциплинарно наказание, а по-скоро промяна, която счетохме за добра в името на клуба. Икарди е само на 25 години, нека не забравяме това. Не е честно да очакваме от него да променя съдби. Това с лентата няма общо с контракта на играча. Искаме да запазим културата на отбора за победа и да се затвърдим в класирането. Затова взехме това решение”, потвърди Бепе Марота.

Ситуацията почти не придоби трагични размери, след като колата на жената и агент на Мауро Икарди – Уанда Нара, бе атакувана от камък, докато караше децата си вътре.

„Размених няколко съобщения с нея, за да и окажем нужната помощ. Вътре имаше деца, а това е напълно неприемливо. Тя е много добър човек, това ми е мнението за случаите, в които съм я виждал. Никога не сме имали проблем”, завърши Марота.


Още по темата:

Трус от Милано: Разжалваха Икарди в Интер

Мистериозна травма застигна Мауро Икарди

Спалети: Ханданович е по-капитан от Мауро

 

Камъни летяха по колата на жената на Икарди