Интер обърна и победи Фиорентина с 2:1 във финала за Купата на Италия и грабна девети трофей от надпреварата. С две попадения на Лаутаро Мартинес "нерадзурите" успяха да защитят трофея си от миналия сезон. За Фиорентина точен бе друг аржентинец - Николас Гонсалес.

Фиорентина поведе още във втората минута на двубоя. Нанитамо Иконе пусна пас към нахлуващият Николас Гонсалес, който отблизо се разписа за 1:0. В 18-ата минута Гонсалес имаше пространство за изстрел, но прати топката над вратата.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

В 25-ата минута Интер бе близо до гол, но ударът на Един Джеко прелетя на сантиметри над вратата. Четири минути по-късно Интер стигна до изравнителен гол. Лаутаро Мартинес получи от Марсело Брозович и хладнокръвно прати топката в мрежата на Пиетро Терачано за 1:1. В 37-ата минута "нерадзурите" обърнаха развитието на мача в своя полза. Николо Барела намери Мартинес, който изпревари Миленкович и с майсторски удар не остави никакъв шанс на Терачано за 1:2.

Това бе и последната интересна ситуация през първата част.

Първата по-добра ситуация във втората част дойде в 67-ата минута, когато влезлият като резерва Ромелу Лукаку дриблира между няколко играчи на Фиорентина и стреля по земя, но Терачано успя да се справи.

В 74-ата минута Самир Ханданович блесна със страхотно спасяване, след като Николас Гонсалес преодоля защитата на Интер и опита да се разпише отблизо в левия ъгъл, но стражът на "нерадзурите" се справи блестящо.

Минута след това Кристиано Бираги отправи мощен изстрел от дистанция, но топката мина малко над вратата. В 78-ата минута попадение на Артур Кабрал не бе зачетено заради нарушение. В 79-ата минута Бонавентура изведе прекрасно Лука Йович, но Ханданович реагира блестящо и изби в корнер. След него не последва нищо опасно за "нерадзурите". Две минути след това Йович имаше още един добър шанс, но с глава стреля неточно.

В 87-ата минута Матео Дармиан изчисти от голлинията.

ФИОРЕНТИНА - ИНТЕР 1:2

1:0 Николас Гонсалес (2), 1:1 Лаутаро Мартинес (29), 1:2 Лаутаро Мартинес (37)