Старши треньорът на Интер Лучано Спалети не скри задолството си от днешната победа с 3:2 срещу Милан в градското дерби под номер 167 в историята. Наставникът на “нерадзурите” не спести и похвалите си по адрес на Мауро Икарди, който наниза хеттрик във вратата на “росонерите”.

Лудо дерби на Милано, Интер ликува в сетния миг

“Успехът е подобни мачове дава ентусиазъм, но ако анализираме обстойно днешната среща, ние се представихме на много професионално ниво. Разбрахме кои са правилните моменти за действие и бяхме изключително решителни. Трябва обаче да подобрим някои неща в играта си, защото имаше определени моменти, в които буквално се мъчехме. Все пак дербито в Милано е невероятно явление и трябва да бъде удоволствие за сетивата, независимо кой печели”, коментира Спалети.

“Мауро беше невероятен днес. Въпреки цялата отговорност, която носи на плещите си, той проявява търпение и се вслушва в съветите ми. Работи усилено, за да спечели топката”, допълни той.

“Знаехме, че срещу нас стои много силен съперник, но след като носим фланелката на Интер, имахме задължението да зарадваме всички присъстващи на стадиона тази вечер, дошли заради нас”, каза още наставникът на “нерадзурите”.