Старши треньорът на Интер Лучано Спалети се е заел с нормализирането на ситуацията около нападателя Мауро Икарди. Аржентинският нападател отказа да удължи договора си, забърка се в няколко скандала и в резултат на това първо му беше отнета капитанската лента, а след това отстранен и от тренировките на тима.

"Оценявам много високо това, че той беше на стадиона да гледа мача. И щях да бъда много по-щастлив, ако беше слязъл в съблекалнята, за да отпразнува победата заедно с нас в съблекалнята, тъй като това беше много важен мач. Но мисля, че той е щастлив толкова, колкото и ние", коментира ситуацията старши треньорът Лучано Спалети.

"Искаме да се върнем към нормалната ситуация. Ние в отбора отделяме доста време и обсъждаме нещата. И заедно искаме да се движим в правилната посока. Явно е, че трябва да се направят определени крачки и от двете страни в тази посока, че Мауро отново да бъде част от отбора и да бъде пълноценен член", добави наставникът на "нерадзурите". 

"Смятам, че за всеки играч на света е гордост да носи фланелката на такъв клуб като Интер", казва още опитният специалист.

Икарди не беше в групата за мача снощи, но Спалети вярва в решението на конфликта.

Според непотвърдени информации, Икарди е привлякъл реален футболен агент, който да помогне за излизане от ситуацията и това е Улисе Савини. Основно с делата на нападателя се занимаваше съпругата му Уанда Нара, която често взима скандални решения. ​