Наставникът на Интер Лучано Спалети вярва, че клубът е в готовност да атакува титлата в Италия, макар всеки да твърди предварително, че Ювентус е безапелационният шампион в Серия „А”.

„Нерадзурите” се подсилиха сериозно през това лято, като взеха Раджа Наинголан, Стефан Де Врий, Кейта Балде Диао, Шиме Върсалко, Квадво Асамоа и Лаутаро Мартинес.

„Влизаме и мислим за победа във всеки един мач. Сасуоло има добър баланс срещу нас, а това е мач, който винаги е труден. Неделя няма да направи изключение”, сподели Спалети на пресконференция.

Треньорът на Интер сподели, че Наинголан няма да бъде на разположение, след като има травма, докато Милан Скринияр ще бъде резерва, тъй като има проблеми с кондиционното ниво.

„Усещам, че имам по-силен отбор от предходния сезон, но това не е защото взехме доста нови играчи. С играчите се познаваме по-добре и имаме ясна идея как да осъществим целите си. Трябва да подобрим миналогодишното четвърто място. Никой не бива да слага Скудетото в ръцете на Ювентус преди да са започнали мачовете. Наполи, Рома, Милан, Лацио и ние сме в позиция да атакуваме титлата. Отборите са подобрени сериозно, а Интер е един от петте отбора, които могат да се противопоставят на Юве”, продължи гологлавият наставник.

В края Спалети изясни ситуацията с полузащитника Жоао Марио, който е свързван с трансфер в Шалке 04, Бетис, Севиля и Рубин Казан. „Жоао Марио не е в състава, тъй като има мускулен проблем. Липсата му е заради здравословни фактори”.