Ювентус постигна втора шампионатна победа над Интер през този сезон. „Старата дама“ надви миланския гранд с 1:0 на „Джузепе Меаца“.

Единственото попадение в срещата отбеляза Филип Костич в средата на първото полувреме. Голът бе преразглеждан повече от 4 минути за игра с ръка на Адриен Рабио, но в крайна сметка главният арбитър Даниеле Кифи не бе привикан на ВАР.

Интер Ювентус

източник: Sofascore

„Нерадзурите“ натискаха своя съперник в черно и бяло през голяма част от мача, но така и не стигнаха до 100-процентови голови шансове, като отбраната на торинци се справяше с почти всички нападения.

Юве събра 41 точки на седмата позиция (отборът има наказание -15 точки). Зона „Европа“ е само на четири точки от „бианконерите“ - на шестата позиция е Аталанта с 45 пункта. Интер бе изпреварен от Лацио по-рано през деня и вече е на трето място с 50 точки.

Gulliver/GettyImages
36 снимки


Първите минути на "Меаца" минаха на високо темпо, но до реални голови ситуации не се стигаше. Първият реален шанс дойде пред Николо Барела - халфът се озова на отлична стрелкова позиция и опита удар от воле в близкия ъгъл, но точно там бе застанал Войчех Шчесни.

Точно в средата на полувремето Юве разви бърза атака чрез Рабио и Влахович, която стигна до Костич. Левият халфбек си освободи място за удар и намери долния ляв ъгъл на Онана за 0:1. Попадението бе разглеждано чрез ВАР близо 4 минути заради игра с ръка на Рабио, но главният съдия Даниеле Кифи не бе привикан да преразгледа ситуацията.

В 37-ата минута Ромелу Лукаку остана непокрит в наказателното поле и бе намерен добре с центиране отляво. Белгиецът обаче опита много труден удар с глава в далечния ъгъл и за негово нещастие, не бе достатъчно точен. 

В самия край на полувремето Барела си отвори място за шут, но бе блокиран добре от Бремер.

Миланският гранд наложи натиск ое с началото на второто полувреме. Димарко засече от въздуха подаване от фланга на Дъмфрис, но топката се отклони в тялото на Де Шилио. При добавката Брозович опита да намери горния ляв ъгъл на Шчесни, но стреля безкрайно неточно.

Точно 10 минути по-късно "Змията" направи мълниеносна контра, но едно лошо първо докосване от Чалханоглу осуети шанса на домакините за голово положение. В 72-ата минута Киеза напредна мощно през центъра и потърси удар в левия ъгъл на Онана, но не улучи вратата.

Последва още една бърза размяна на опасни атаки - Гати пресече с шпагат пас, който Лукаку със сигурност щеше да засече във вратата на Юве. В ответното нападение Костич излезе на подобна позиция на тази, от която вкара, ала бързо бе затворен. 

Седем минути преди края влезлият от пейката Федерико Киеза бе заменен принудително. Италианецът видимо накуцваше леко, но има вероятност и да е изваден превантивно. В 86-ата минута шут на Мхитарян профуча покрай дясната греда на Шчесни.

В края на двубоя напрежението взе връх и Данило Д`Амброзио и Леандро Паредес предизвикаха масова суматоха при едно от ъгловите флагчета на терена.


FT / Интер - Ювентус 0:1

0:1 Филип Костич 23`

 

Интер: Андре Онана, Матео Дармиан, Стефан де Фрай, Франческо Ачерби, Дензел Дъмфрис, Николо Барела, Хакан Чалханоглу, Марсело Брозович, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес, Ромелу Лукаку

Треньор: Симоне Индзаги

Ювентус:  Войчех Шчесни, Федерико Гати, Глейсон Бремер, Данило, Матиа Де Шилио, Мануел Локатели, Адриен Рабио, Николо Фаджоли, Филип Костич, Матиас Суле, Душан Влахович

Треньор: Масимилиано Алегри