Нападателят на Интер - Маркус Тюрам, даде интервю за вестник "Кориере дело Сера", в което говори за успешния до момента сезон за тима му. Френският национал премина при "наредзурите" през лятото, но веднага успя да се наложи като основен футболист в състава на Симоне Индзаги.

"Наистина изпитвам удоволствие да играя за отбора, Ние сме много единни. Аз дойдох тук през юли 2023, но имам чувството, че съм в отбора от години", каза централният нападател, който има 11 гола и 7 асистенции през сезона във всички турнири.

"Винаги се опитвам да гледам на нещата от добрата им страна. Такъв съм от съвсем малък. Понякога хората не оценяват такова поведение", казва синът на Лилиан Тюрам. Той смята, че сравненията с баща му, който е световен шампион с Франция от 1998 година, не са в негова полза.

"Много често се чувам с Тиери Анри. Той ме съветва за много неща, не само за футбола", признава Тюрам за отношенията си със селекционера на младежкия тим на "петлите".

"Откакто дойдох в Интер, подобрих играта си без топка, защото в Италия се работи много в тактическо отношение", смята французинът, който е роден в Парма.

"Говорих с Майк Менян. Това, което се случи с него в Удине, е грозно, но за нещастие не е нещо ново. Майк постъпи правилно, като напусна терена. Надявам се нещата да се подобрят в добрия смисъл", каза още пред вестника Маркус Тюрам, който ще е сред основните асове на Интер в мача с Атлетико Мадрид от Шампионската лига следващия вторник (20 февруари).