Ултрасите на Интер изказаха своята защита към феновете на Каляри, които обиждаха на расистка основа новото попълнение на Интер – Ромелу Лукаку. Феновете на „нерадзурите” твърдят, че маймунските звуци, които са използвани към нападателя са в опит да помогнат на своя тим.

Любопитното становище излезе от фен-групата на „L’Urlo della Nord” на страница в социалната мрежа, която оневинява феновете на Каляри в провинение след неделния мач на „Сардиния Арена”.

Лукаку изригна срещу обидите към себе си

„Здравей, Ромелу. Ние те очакваме пред Курва Норд, където всички нови момчета в Интер са приветствани. Трябва да разбереш, че в Италия не е като другите европейски страни и тук расизмът е наистина ГОЛЯМ проблем. Разбираме, че за теб това е расистки акт, но не е точно така. В Италия използваме някои начини, за да „помогнем” на нашите отбори и да изнервим съперника. Не е расизъм това. Ние сме мулти-етническа фенска организация и винаги приветстваме с добре дошли играчи отвсякъде. Но също така, ние винаги сме използвали този „начин” към другите отбори в миналото, предполагаме, че така ще е в бъдеще също. Ние не сме расисти, както не са и феновете на Каляри”.

„Трябва да знаеш, че на стадионите в Италия феновете надъхват здраво своите любими отбори, но също така псуват опонента по подобен начин, за да помогнат на своя тим. Молим те да разбереш, че това е страх от съперника от теб и твоите голове, които можеш да вкараш срещу техния отбор, а не защото те са расисти. Истинският расизъм е съвършено различна история и италианския футбол знае много добре това. Когато се декларира, че във футбола има расизъм, то ти помагаш на властта да тръгне против футболните фенове, за да търси проблем, който не е там. Гарантираме ти, че в нашата организация има много фенове от различни раси и цвят на кожата, които са от други части на света или Италия. Те също използват този начин да провокират съперника”, продължават феновете.

„Битката против истинския расизъм трябва да започне в училище, а не на стадионите. Феновете са си фенове и те се изразяват по различен начин, когато са на стадиона, и когато са в нормалния живот. Гарантираме ти, че никой не иска да те обиди на расистка основа.

Още веднъж – Добре дошъл, Ромелу”, завършват от фракцията.