Отборите на Удинезе и Интер не успяха да си отбележат попадение и завършиха при резултат 0:0 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия А. И двата тима не показаха най-доброто, на което са способни, макар че имаха своите няколко добри шансове да стигнат до решаващ гол. На фона на цялостното представяне равенството изглеждаше закономерно. 

Повече трябва да съжаляват "нерадзурите",след като пропуснаха възможността да се изкачат на върха в първенството след загуба на лидера и градски съперник Милан при домакинството си на Аталанта (0:3). Възпитаниците на Антонио Конте остават на втората позиция с актив от 41 точки, с две по-малко от "росонерите". Удинезе пък остава 14-и с 18 пункта.  

Gulliver/GettyImages
59 снимки


Домакините започнаха по-активно двубоя , като първи стигнаха и до изпълнение на ъглов удар, от който обаче не последва нищо опасно. 

В осмата минута Лаутаро Мартинес бе изведен сам срещу Хуан Мусо и аржентинецът го преодоля и вкара топката във вратата. Попадението обаче беше отменено моментално заради засада на нападателя. 

Първият удар към вратата на гостите дойде в 13-ата минута, когато Кевин Лазаня стреля извън наказателното поле, но над вратата на Самир Ханданович. 

Удинезе продължи да е по-активен и в 22-ата минута Родриго де Пол центрира от левия фланг в наказателното поле, където Йенс Штригер Ларсен стреля с глава, но над вратата. 

Минута след това "нерадзурите" получиха страхотен шанс да открият резултата. Родриго Бекао сбърка при изнасянето на топката и я подари на Лаутаро, който нанесе мощен удар в наказателното поле, но Мусо се отчете с брилянтна намеса, като блокира в корнер.  

В 29-ата минута "нерадзурите" изпълниха корнер, топката бе изчистена, но попадна на крака на Николо Барела, който опита удар от воле от далечна дистанция, но малко над вратата. 

Малко след половин час игра се наложи да бъде извършена принудителна промяна в състава на домакините. Теренът напусна Толгай Арслан, който получи жълт картон още в 10-ата минута. Той обаче извърши още няколко нарушения, но съдията се смили над него. Все пак треньорът на Удинезе не искаше да рискува играчът му да бъде изгонен и го замени, като на негово място се появи Уолас. 

Пет минути пред края на първата част Ромелу Лукаку комбинира с Артуро Видал пред наказателното поле, а чилиецът пробва техничен удар, който обаче бе уловен от Мусо. Две минути след това отново Лукаку комбинира този път с Ашли Йънг, но ударът на италанеца в наказателното поле отново бе уловен от стражът на домакините.

Първата ситуация за втората част дойде в 53-ата минута и бе на сметката на Удинезе. Топката бе свалена с глава за Роберто Перейра на около точката за дузпа, но ударът на аржентинеца бе крайно неточен.  

Десет минути след това Мартинес напредна добре на скорост по десния фланг и пусна остър успореден на голлинията пас, но се оказа твърде дълъг, за да може Лукаку да засече във вратата. 

В 67-ата минута капитанът на Удинезе Родриго де Пол стреля опасно извън наказателното поле, но ударът му прелетя покрай дясната греда на Ханданович.

Двадасет минути преди края на двубоя на терена се появиха Стефано Сенси, Алексис Санчес и Иван Перишич. Те замениха съответно Артуро Видал, Луатаро Мартинес и Ашли Йънг.

В 75-ата минута Ашраф Хакими направи добър пробив отдясно и опита да намери далечния ъгъл с хубав и плътен изстрел, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Мусо. 

Десет минути преди края на двубоя удар на резервата Сенси бе уловен от вратаря на домакините. 

До края на срещата Интер така и не успя да стигне до така важното попадение и изпусна ценни точки в битката за Скудетото.  Наставникът на тима Антонио Конте пък бе изгонен в добавеното време заради остри реплики към главния съдия Фабио Мареска.  


FT | УДИНЕЗЕ – ИНТЕР 0:0 | КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Стартови състави на двата отбора:

УДИНЕЗЕ (3-5-2): 1. Хуан Мусо – 50. Родриго Бекао, 14. Кевин Бонифаци, 3. Самир – 19. Йенс Стригер Ларсен, 10. Родриго де Пол (к), 22. Толгай Арслан, 37. Роберто Перейра, 90. Марвин Зеегелаар – 9. Жерард Деулофеу, 15. Кевин Лазаня

Старши треньор: Лука Готи

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович (к) – 95. Алесандро Бастони, 6. Стефан де Фрай, 37. Милан Шкриниар – 15. Ашли Йънг, 22. Артуро Видал, 77. Марсело Брозович, 23. Николо Барела, 2. Ашраф Хакими – 10. Лаутаро Мартинес, 9. Ромелу Лукаку

Старши треньор: Антонио Конте


Главен съдия: Фабио Мареска, Италия

Стадион: „Дачиа Арена“, Удине, Италия