Треньорът на Интер Антонио Конте изля гнева си срещу ръководството на „нерадзурите“ след успеха с 2:0 над Аталанта в Бергамо. Това веднага предизвика редица спекулации в Италия, които намекват, че италианския специалист може да стартира сезона на пейката на Интер.

"Годината бе трудна за мен, много трудна. Не мисля, че работата на играчите бе оценена по достойнство. Те не получиха почти никаква подкрепа от клуба. Трябва да продължим да растем и да да се подобряваме във всяко едно отношение, включително и извън терена. Един голям клуб трябва да защитава своите играчи. Ще говоря с шефовете по този въпрос след края на сезона. Трябва да се срещна с президента, който в момента е в Китай. Годината бе напрегната, но футболистите се справиха добре с това да се изолират от критиките и да се сплотят, въпреки всички трудности. Бяхме заляти с помия в послединте месеци, но не получихме никаква защита от клуба. Проблемът е, че аз имам визия за клуба, знам пътя, по който трябва да поемем и какво трябва да направим. Наскоро гледах интервю с Лучано Спалети от 2017 година. Сега сме 2020-а, а нищо не се е променило. Аз мога да дам посоката през първата година, но ако не си вземем поуките и продължаваме да правим едни и същи грешки, значи просто сме луди. И искам да е ясно, не говоря за работата на пазара и за трансферите в клуба", заяви Конте след срещата.

Италианският специалист говори и за трудностите при трансфера на Ромелу Лукаку: "Само аз знам какво трябваше да направя, за да го вземем...", лаконичен бе той.

В интервюто, което визира Конте с Лучано Спалети, медиите на Апенините смятат, че визира изтичането на информация от клуба. Преди години сегашният треньор на Интер напусна Ювентус недоволен след старта на подготовката на тима. Малко по-късно бе уволнен от Челси, но сега това е малко вероятно и ръководството на „нерадзурите“ ще проведе тежък разговор със специалиста.