Интер допусна втора поредна издънка в Серия А като гост. След като преди две седмици "Змията" загуби визитата си на Болоня (0:1), сега загуби и тази на Специя с 1:2. Срещата на "Алберто Пико" ще се запомни и с трите дузпи, които бяха отсъдени - две за "нерадзурите" и една за "орлетата". Отборът, държащ правата на Петко Христов, вече натрупа 24 точки на 17-ата позиция и е на 6 пункта от зоната на изпадащите. Вицешампионът на Италия пък остава втори с 50 точки - на 15 зад лидера Наполи. Тимът от Милано може да бъде задминат в таблицата от Лацио, който е с 48 пункта.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Още в 12-ата минута Интер имаше страхотен шанс да открие. „Нерадзурите“ получиха възможност да изпълнят дузпа за брутален фал на Матиа Калдара, който незнайно защо бе преразглеждан от ВАР близо пет минути. Лаутаро Мартинес обаче не успя да преодолее Бартоломей Дронговски.

Осем минути след дузпата, Дронговски отново развенча аржентинеца, който опита удар от близо от движение.

Малко след изминаването на половин час игра лигурийци едва не откриха. Келвин Амиан проби през цялата отбрана на Интер и центрира опасно, което произведе рикошет, а след рикошета топката кацна на напречната греда.

Четири минути преди почивката Лаутаро бе развенчан за трети път от полския страж на „орлетата“. Този път Дронговски спаси удар на латиноса от дъгата.

Разочарованията за световния шампион не спряха дотук – в първата минута от второто полувреме негов гол бе отменен.

Съвсем неочаквано, в 54-ата минута домакините откриха, а точен бе юношата на Милан Даниел Малдини, който се възползва от подаване на Мбала Нзола.

В последните десетина минути на срещата се разигра истинска италианска драма. Първо Дензъл Дъмфрис бе съборен от резервата Салва Ферер и Интер получи правото да изпълнява втора дузпа. Зад топката застана Ромелу Лукаку, който бе безгрешен за 1:1.

Минути след това, точно когато се очакваше миланският колос да настъпи мощно към обрата на „Алберто Пико“, спечелилият втората дузпа за Интер Дъмфрис се провини. Нидерландецът повали на тревата Виктор Коваленко и Специя получи правото да изпълни наказателен удар. Голмайсторът на „белите“ Мбала Нзола се справи със Самир Ханданович и даде за втори път преднина на своите – 2:1 за Специя.