Отборът на Наполи успя да спре победната серия на Интер, завършвайки 1:1 на „Джузепе Меаца“. За последно нерадзурите загубиха точки на 29 декември, когато направиха същия резултат при гостуването на Дженоа. След това Интер натрупа 10 поредни победи в Серия А.

Getty/Gulliver images
12 снимки

Мачът срещу Наполи също можеше да бъде спечелен, тъй като до 81-ата минута Интер водеше с 1:0 след гол на Дармиан, но Жуан Жезуш изравни. Домакините от Интер бяха по-добри и създадоха повече голови положения, въпреки че и гостите имаха своите шансове.

Първата по-сериозна голова възможност бе в 13-ата минута. Тогава Матео Дармиан намери добро място в наказателното поле и засече центриране с глава, но стражът на Наполи се справи със задачата си. Последва добавка на Лаутаро Мартинес, но и той пропусна.

2 минути преди края на първото полувреме Интер поведе.Алесандро Бастони пусна към Матео Дармиан и той не сбърка, като направи безпомощен Алекс Мерет за 1:0. В 53-ата минута Федерико Димарко преодоля пазача си и стреля от границата на наказателното поле, Марет видя късно топката, но все пак успя да се справи добре. 9 минути преди края на мача Наполи изравни. Жуан Жезуз засече центриране от ъглов удар и не остави шансове на домакините – 1:1.