Кирил Десподов. Това е името, което трябва да прикове погледите ни към телевизорите в 23-ия кръг на италианския шампионат.

Крилото премина в 14-ия в таблицата Каляри, като се превърна в най-скъпия българин, направил трансфер директно от Първа лига в чуждестранен клуб – около 4 млн. евро с договор за 4,5 години.

Кирил Десподов

източник: LAP.bg

Самият Десподов заяви преди време, че италианското първенство му е любимо и би желал да играе там - е, постигна го. Но трудното тепърва предстои.

Бившият играч на Литекс и ЦСКА очаква дебюта си срещу Аталанта – в понеделник вечер, на „Сардиня Арена”, но е по-вероятно да остане на пейката и да се появи като резерва.

Десподов с послание към ЦСКА: Нека видят номера ми в Каляри

Останалите – Ювентус държи здраво върха с 19 победи и 2 равенства, което за момента прави задачата на останалите претенденти за трофея повече от невъзможна.

Милан и Рома се вкопчват в суров сблъсък за Топ 4, а Наполи и Интер трябва да регулират позаскърцалите си машини.

Ето какво ни предлагат мачовете от 23-ия кръг на Серия А:

Каляри - Аталанта

Всички в България очакваме появата на Кирил Десподов в първия му мач за Каляри. Най-добрият футболист у нас за 2018-а обаче по скоро ще остане на пейката за сметка на Жоао Педро, Валтер Бирса и Леонардо Паволети, които ще изградят триъгълника в предни позиции за отбора на Роландо Маран.

Освен Десподов, другите нови покупки от зимата - Максим Леверб, Лука Пелегрини и Сирил Теру също попаднаха в групата на сардинци.

Кирил Десподов с фланелката на Каляри

източник: ЦСКА

В момента Каляри е 14-ти с актив от 21 точки, като има само 1 успех в последните си 6 мача в шампионата – две загуби в последните 3.

Срещата между Каляри и Аталанта е в понеделник, 3 февруари, от 22:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Наполи - Сампдория

Настроенията в Неапол са мрачни, след като тимът се срина срещу Милан (0:2) в четвъртфинала за Купата на Италия. Това беше един от златните шансове на тима да постигне нещо през този сезон, с оглед на огромната разлика от 11 точки с лидера Ювентус в шампионата.

Преди седмица пък именно Милан спря неаполитанци в опита им да догонят шампиона след 0:0 на „Сан Сиро”. Така целта пред момчетата на Карло Анчелоти докрая би трябвало да бъде опазването на втората позиция.  

Лоренцо Инсиние

източник: Gulliver/Getty Images

Сега на „Сан Паоло” идва играещият с много енергия от началото на сезона Сампдория. Лидерът Фабио Куалярела, на 36 години, ниже гол след гол, а в момента е лидер при топстрелците с 16 попадения, плюс 6 асистенции.

Самп е вкарал гол във всички от последните си 12 мача, като тимът е втори, заедно с Наполи, по брой отбелязани голове (39). В момента тимът на Марко Джанпаоло е с 4 успеха от 6 двубоя, което го качи в Топ 6 (33 т.).

В първия мач между Самп и Наполи през сезона отборът от Генуа спечели с 3:0 у дома, но проблем се оказват останалите сблъсъци с топ отборите – 5 загуби при гостуванията на намиращите се в Топ 5 на шампионата.

Влад Кирикеш (контузен) и Фабиен Руис (наказан) са аут за домакините. На мястото на испанеца отляво на халфовата линия се очаква да застане Пьотър Желински.

ПСЖ се отказа да взима халфа Алан и той ще трябва да продължи да носи екипа на Наполи. Останалите в средата на терена са Хамшик и Кайехон. Напред ще действат „ниското” дуо Лоренцо Инсиние (163 см) и Дрийс Мертенс (169 см), със средна височина 166 см.

Милан - Наполи 0:0

източник: БГНЕС

За гостите аут са Джанлука Капрари, Егар Барето (контузени), както и търпящият наказание Денис Прает. В игра се завръща плеймейкърът Гастон Рамирес, които ще застане зад дуото в предни позиции Фабио Куалярела и Грегори Дефрел.

Наполи е убедителен у дома, печелейки 9 успеха от 11 мача под Везувий.

Срещата между Наполи и Сампдория е в събота, 2 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Ювентус - Парма

Юве бе премазан от Аталанта в 1/4-финалите за Купата пред няколко дни. Тимът катастрофира след 0:3 в Бергамо, което с още затвърди трудностите на „Старата госпожа” срещу този съперник (едно от двете равенства на тима в Серия А тази година е срещу Аталанта, 2:2).

В шампионата момчетата на Масимилиано Алегри все още обаче остават непобедни, като са записали 19 успеха и 2 хикса. Трудният успех над Лацио, дошъл след вкарана дузпа на Кристиано Роналдо на „Олимпико”, отвори разлика от 11 точки на върха с Наполи.

Джорджо Киелини

източник: Gulliver/Getty Images

С оглед на напрегнатия мач на неаполитанци с летящия Сампдория, Юве може да увеличи дистанция при успех над Парма. Новаците стоят стабилно в средата на таблицата, редувайки непрекъснато победи, загуби и равенства.

Юве има сериозни проблеми в защита, след като триото “BBС” е аут от двубоя – Бардзали, Киелини, Бонучи. Хуан Куадрадо също е с травма и пропуска домакинството на пармалатите.

Очаква се трети пореден дебют за тима да запише уругваецът Мартин Касарес, който идва от Лацио, и трябва да замести напусналия в посока Катар – Мехди Бенетия.

Касарес трябва да бъде в компанията на Алекс Сандро, Даниеле Ругани и Жоао Кансело в защитата на „бианконерите”. Матюиди, Пянич и Джан ще заформят тройката в центъра, а възстановеният Манджукич, Роналдо и Дибала ще се заемат със задачата да върнат Юве на пътя на победите.

Аталанта Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

За Парма аут са Граси и Риджони, а за Стулак ще се умува до последния момент. Португалската легенда Бруно Алвеш бе опция за защита на Ювентус през януарския трансферен пазар, но все пак той остава на „Енио Тардини”.

В схема 4-3-3 Жервиньо, Инглезе и Биабиани ще действат в предни позиции за състава на Роберто Д’Аверса.

Срещата между Ювентус и Парма е в събота, 2 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3..  

Срещата между Дженоа и Сасуоло е в събота, 2 февруари, от 16:00 часа, като не ще можете проследите пряко по MAX Sport 2

Срещата между Емполи и Киево е в събота, 2 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Интер и Болоня

Интер живее в мъчителен кошмар. Ако тимът е имал някакви шампионски амбиции през този сезон, то те вече са прекършени болезнено.

„Нерадзурите” записаха равенство с Сасуоло (0:0) и загуба от Торино (0:1) в последните си два мача в Серия А, а преди няколко дни късният гол на Мауро Икарди (120’) за равенството след 120 минути срещу Лацио (1:1), в крайна сметка не бе достатъчно. „Орлите” бяха по-точни при изпълнението на дузпи и задушиха бляновете на съперника за Купата.  

Сега на „Джузепе Меаца” пристига друг отбор в криза – Болоня. Тимът замени разочаровалия Филипо Индзаги със Синиша Михайлович през седмицата. Това дава надежди на тима от „Ренато Дал’Ара”, че спасението е възможно. В момента Болоня е 18-ти, в зоната на изпадащите.

Интер - Лацио

източник: Gulliver/GettyImages

За Интер участие няма да могат да вземат контузените Шиме Върсалко и Борха Валеро, както и наказаният Матео Политано.

До последните часове на трансферния прозорец се говореше за напускането на Иван Перишич в посока Арсенал, но това така и не се случи с оглед на неприемливите оферта на „топчиите”.

Възстановеният Кейта може да застане на позицията на Перишич, който сега ще трябва отново да се бори за мястото си в отбора. Наинголан ще оперира зад Икарди, а Антонио Кандрева ще действа отдясно. Пред защитата ще играят Весеино и Брозович.

За Болоня аут са Блерим Джемайли (контузен), Филип Хеландер и Федерико Матиело (наказани). Загубата от Фрозиноне (0:4) дойде в повече на шефовете на Болоня и те показаха изхода на легендата Индзаги.

Интер - Лацио

източник: Gulliver/GettyImages

В схема 4-4-3 Паласио, Сантандер и Сансоне ще поведат атаката на тима  в дебюта на Михайлович.

Победа за един от двата тима ще донесе самочувствие и рестарт на трудните първи дни на 2019-а.

Срещата между Интер и Болоня е в неделя, 3 февруари, от 19:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Рома – Милан

Безспорно най-интересният мач в кръга ще бъде на „Стадио Олимпико” в неделя вечер. Само една точка разделя двата тима в таблицата, а битката между тях е за зона Шампионска лига.

„Вълците” и „росонерите” са записали 2 победи и 1 равенство в последните си 3 мача в Серия А, но духът на миланския гранд е в небесата след успеха с 2:0 над Наполи за Купата. „Сан Сиро” има своя нов герой – Кжиштоф Пионтек, след като полякът вкара два гола в дебюта си като титуляр за тима на Дженаро Гатузо.

Фиорентина  Рома

източник: БГНЕС

Хищническият му инстинкт пред вратата на съперника дава надежди на тифозите на Милан, че сезонът ще завърши повече от успешно.

Пред Гатузо има един куп проблеми, след като аут са Сапата, Калдара, Билиа, Бонавентура и резервният страж – Хосе Рейна. Сусо, Пионтек и Чауханоглу ще поведат „роснерите” в нападение. Пакета, Бакайоко и Кесие ще уплътняват центъра, а в защита ще действат – Калабрия, Мусакио, Романьоли и Родригес.

Рома загърби колебанията от есента и вече се намира в доста по-благоприятно положение да атакува местата, даващи право на участие в Шампионска лига.

Аут за срещата обаче е турската звезда Ченгис Юндер, аккто и Диего Пероти и Жуан Жесус, които са контузени. Брайън Кристане и Стивън Н’Зонзи са наказани поради червени картони, като също пропускат срещата.

Кжиштоф Пионтек

източник: Gulliver/GettyImages

Добрата новина е завръщането на Даниеле Де Роси, който ще действа пред защитата до Лоренцо Пелегрини. Напред са Ел Шааруи, Заниоло, Флоренци и изнесения нападател – Един Джеко.

Срещата между Рома и Милан е в неделя, 3 февруари, от 21:30 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Срещата между СПАЛ и Торино е в неделя, 3 февруари, от 13:30 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Удинезе и Фиорентина е в неделя, 3 февруари, от 16:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Фрозиноне и Лацио е в понеделник, 3 февруари, от 20:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Каляри и Аталанта е в понеделник, 3 февруари, от 22:00 часа, като нея ще можете проследите пряко по MAX Sport 3.