Раджа Наинголан даде любопитно интервю, в което се опита да избяга от своя имидж на "лошо момче", обявявайки се за "нормален човек", който е горд със своя произход. Халфът на Интер е приеман за един от скандалните футболисти, което го прави любимец на публиката, но и което му носи много критики. 

Навикът му да пуши е широко коментиран, а именно лошата му репутация изигра роля да не бъде включен в състава на Белгия за Световното първенство. Наинголан обаче не си помогна особено, споделяйки, че е съвсем нормално футболистите да пушат и пият.

"Мога да ви кажа, че съм просто нормален човек, а не лошо момче, както ме наричат много хора. Мога да се разхождам в най-лошите квартали и да живея по нормален начин. Мога да приема облагите, които се дават на играчите, но това не означава, че ги търся", сподели белгиецът.

"Пазарувам в супермаркета, мога да пия и да пуша цигати спокойно. Дори и футболистите могат да пушат, въпреки че нямат 'нормална' работа."

Наинголан израства в Антверпен с един родител и с финансови затруднения преди да премине в италианския Пиаченца през 2005.

"В ранните дни в Пиаченца получавах по хиляда евро на месец, но за мен и моето семейство това беше много. Опитвам да осигуря добър стандарт на живот за цялото ми семейство. Вдъхновен съм от майка ми. Тя е най-важният човек в моя живот, тя нямаше нищо, но ми даде всичко, правейки много жертви. Имам силна връзка с моята близначка, тя е хомосексуална и щастлива, а това е достатъчно за мен."

"Аз съм много горд с моя произход, въпреки че той не ми позволи да имам лек живот. Чувствам се от Антверпен, а като футболист се считам за италианец от техническа и тактическа гледна точка."

"Имам много качества, но не изпъквам в някое. Стилът ми позволява да давам всичко за моите съотборници", допълни Наинголан.