Цели осем участници от третото издание на Inter Academy Camp Bulgaria ще имат възможността да са част тази есен от уникалното преживяване в Милано, наречено Inter Academy Experience. Благодарение на дългогодишното партньорство между Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, главен организатор на детския футболен лагер, Община Бяла и Inter Club Bulgaria, в края на октомври българската „делегация“ на Апенините ще бъде близо два пъти повече от обикновено.


Колективът от италиански и български треньори определи петимата участници, които направиха най-силно впечатление по време на Inter Academy Camp Bulgaria 2021, както с качествата и поведението си по време на лагера, така и с резултатите от проведените тестове. Боян Цеков, Борислав Тричков, Кай Заров, Денис Тодоров и Динко Господинов заедно с избраните от фен клуба на Интер в България Калин Дъров, Адриан Иванов и Божидар Пенчев ще имат уникалната възможност да се насладят на невероятен уикенд в Италия.

По време на трите дни в Милано децата ще се докоснат до магията на настоящия носител на Скудетото, ще се запознаят отблизо с неговата велика история, ще посетят главния офис на клуба и ще имат рядката привилегия да стъпят на терена на митичния "Сан Сиро" и да изгледат на живо двубой на "нерадзурите" от Серия "А".

Това лято в продължение на една седмица – между 2 и 7 август, 90 деца от цялата страна и чужбина, включително Италия, Германия, Франция, Русия, Португалия и др., бяха част от футболния лагер на „нерадзурите“ у нас. Това бе трето посещение за световния гранд на родна земя, но първо като действащ шампион на Италия, което направи емоцията и преживяването за деца, родители, треньори и организатори още по-незабравимо. 

Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Интер са дългогодишни и успешни партньори, като взаимните им проекти датират от началото на 2018 година. Всички те се радват на безрезервната подкрепа на Община Бяла, която постепенно, благодарение на бившия кмет Анастас Трендафилов и настоящия Пеньо Ненов, превърна през последните години китното градче на родното Черноморие в своеобразна лятна столица на спорта.