Манчестър Юнайтед и Интер са в напреднали разговори за преминаването на Алексис Санчес в миланския гранд под наем. Остава само да се уточни как ще бъде разпределена заплатата му, която ще се плаща от двата клуба.

Седмицата на Юнайтед обаче няма да е първият чилиец, защитавал цветовете на „нерадзурите”. През годините още четирима са имали за свой футболен дом „Джузепе Меаца”.

Първият от тях е Иван Саморано, известен със звучния си прякор „Бам-Бам”. Централният нападател преминава в Интер през 1996 година и за 4 години отбелязва 26 гола в 101 официални мача. Той бива основен партньор на Роналдо - Феномена. През 1998-а печели Купата на УЕФА и за много интеристи си остава незабравим боец.

Въпреки че остава само един сезон, Давид Писаро печели купата на Италия и суперкупата на страната през 2005-2006, а впоследствие на отбора е връчена и титлата на Италия, след като е отнета от Ювентус, заради скандала Калчополи. Записва 40 мача, в които отбелязва 3 попадения.

Година по-късно, през 2007 в отбора пристига атакуващият полузащитник Луис Хименес. Между 2007 и 2009 година чилиецът се окичва два пъти със златните медали в първенството и веднъж вдига купата на Италия. Периодът му съвпада с последния сезон на Роберто Манчини, начело на състава и първия на Жозе Моуриньо.

Четвъртият представител на Чили в Интер е Гари Медел. Халфът с прозвището „Питбула” игра в Милано между 2014 и 2017 година. Изигра 109 мача и се разписа в един шампионатен двубой.