Сасуоло победи с минималното 1:0 гостуващия Интер Милано в последния неделен мач от първия кръг на италианската Серия „А”. Доменико Берарди бе точен от дузпа за домакините в 27-ата минута, след като бранителят на Интер Миранда задържа Ди Франческо и съдията посочи бялата точка. Футболистите на Лучано Спалети опитаха да върнат попадението, но много пропуски пред вратата направиха Мауро Икарди и Иван Перишич, които определено са длъжници на отбора си. За Сасуоло 64 минути игра бившият футболист на Черно море и Левски Мехди Бурабия.

Именно Бурабия имаше страхотен шанс да открие резултата в третата минута, но ударът му бе париран от вратаря Самир Ханданович.

„Нерадзурите” започнаха да натискат и в 20-тата минута Асамоа напредна през центъра и пусна на Мауро Икарди, който стреля от трудна позиция и вратарят на Сасуоло изби.

В 26-ата минута бранителят на Интер Миранда задържа Ди Франческо и главният съдия Маурицио Мариани показа бялата точка. Зад топката застана Доменико Берарди, а Ханданович докосна топката, но не успя да я избие и тя влезе във вратата му.

Пет по-късно Асамоа видя Икарди, който стреля от дистанция с десния крак, но топката профуча край гредата на Консили.

Интер стартира уверен второто полувреме и Перишич можеше да изравни малко след съдийския сигнал, но ударът мина над напречната греда.

В 59-ата минута Политано нахлу навътре отдясно и стреля мощно с левия крак, но за щастие на всички в Сасуоло топката излезе в аут. Пет минути по-късно десният бек на Сасуоло Лирола напредна отдясно и видя Кевин-Принс Боатенг, който засече от воле, но ударът му по чудо не влезе във вратата на Сасуоло.