Спортният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че клубът ще разчита на ценности като здравата работа и шампионския манталитет, за да върнат клуба към славните мигове. Марота говори по време на първата си пресконференция за сезона.

“Важно е да изберем ценностите, които да представляват този клуба. Първата ценност се състои в здравата работа, което включва дисциплина, уважение и силен дух. На второ място поставяме шампионския манталитет, който трябва да се завърне в Интер като клуб. На трето място включваме чувството за принадлежност към интеристкото семейство“, обясни директора.

“Бързо привлякохме Конте, защото вярваме в него. Във футбола съм отдавна и въпреки това ми е трудно да отговоря на въпроса колко голяма е ролята на треньора при ръководенето на клуба. Познавам Антонио отлично и му имам доверие. Решението ми беше взето на база на резултатите му в клубната кариера и националния отбор на Италия“, допълни Марота.

“Конте отговаря на търсените от нас ценности, които искаме да интегрираме из целия клуб. Надявам се да постигнем големи резултати в този великолепен клуб“, завърши той.