Ювентус направи много сериозна заявка за новия сезон с привличането на Кристиано Роналдо, но по всичко изглежда, че „бианконерите“ ще се опитат да си върнат големия блясък в Европа и не е изключено да се концентрират предимно върху участието си в Шампионска лига в опит да спечелят трофея, което да остави шансове на техните конкуренти на местно ниво в борбата за шампионската титла в Серия А. Предстои да видим един много интересен сезон. В повечето отбори настъпиха много сериозни промени, а съперниците на Ювентус изглеждат много жадни за мъст. 

Един от мачовете, които най-много приковават вниманието върху себе си в първия кръг е този между Торино и Рома, който е в неделя от 19 часа и може да го гледате по MAX Sport 2.

Спортният директор на Рома Мончи направи истинска революция в състава през това лято. „Римските вълци“ се разделиха с двама от ключовите си футболисти – Алисон и Раджа Наинголан, но за сметка на това „джалоросите“ привлякоха 12 нови попълнения. Не само това, но Мончи определено успя да осъществи някои много добри трансферни хода с привличането на Джъстин Клуйверт от Аякс, на Стивън Н‘Зонзи от Севиля, на Хавиер Пасторе от Пари Сен Жермен. Рома изглежда амбициран да свали Ювентус от върха. „Джалоросите“ направиха много силно впечатление с изявите си през миналата кампания, когато играха полуфинал в Шампионска лига. Сега със сигурност отборът ще се стреми да постигне още нещо по-значимо. 

В неделния ден феновете на италианския футбол ще се насладят на още един интригуващ двубой в ефира на MAX Sport 2. От 21:30 часа фаворит №2 на букмейкърите за спечелване на Скудетото - Интер, ще гостува на коравия тим на Сасуоло.

Първият кръг от новия сезон в Серия “А” ще приключи в понеделник от 21:30 часа със сблъсъка Аталанта - Фрозиноне, който също ще можете да проследите пряко по MAX Sport 2.

Заради огромната трагедия в Генуа, свързана с рухването на моста „Моранди“ и десетките жертви, двубоите Милан - Дженоа и Сампдория - Фиорентина бяха отложени.