Бившият наставник на Интер Лучано Спалети потвърди, че няма никакъв шанс да застане начело на кръвния враг Милан.

В момента „росонерите” се намират в крайно незавидна ситуация, а новият треньор Марко Джампаоло е на още няколко грешни резултата от уволнението. Тимът заема 16-ото място в Серия А след само 6 кръга и се намира на точка над зоната на изпадащите.

На Апенините ежедневно се спекулира кой би могъл да замени 52-годишният Джампаоло, който на свой ред се зарече, че няма да хвърли оставка. „Кориере дело спорт” все пак се свърза със Спалети, който беше освободен от същата позиция в Интер след края на миналия сезон. В Италия обаче уволнението не значи, че контрактът на специалиста бива прекратен.

„Пълни глупости, аз все още имам контракт с Интер. Оставете Джампаоло да работи, той е изгряващата звезда на италианския футбол. Засега оставам извън играта, понеже Интер така реши”, коментира Спалети. „Я по-добре елате да берем грозде. Така ще получите повече мазоли по ръцете”, пошегува се наставникът с хората от медията.

В същото време „Кориере” твърди, че евентуално завръщане на Дженаро Гатузо – който напусна поста, за да бъде назначен Джампаоло – минава единствено през раздяла с директорите Паоло Малдини и Звонимир Бобан. Именно двамата провокираха раздялата с някогашния си съотборник на терена.