Бившият футболист на ЦСКА и настояща звезда на Шахтьор Донецк – Жуниор Мораес е готов да повали гиганта Интер. Нападателят на украинския гранд сподели, че е имал оферти да заиграе в Италия, но е решил да остане в Донецк.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

„Не е тайна, че най-голямата сила на Интер е защитата и физическата им мощ, но ако Шахтьор иска да се добере до върха, трябва да победи гигантите. „Нерадзурите“ са фаворитите, но ние сме в добра форма и се чувстваме уверени. В един мач всичко може да се случи. Искаме да напишем история, точно както тимът на Шахтьор през 2009 година“, каза Мораес пред авторитетния „Гадзета дело Спорт“.

„Силата ми е в това, че винаги намирам начин да реализирам попадения. Понякога не съм на физическите възможности на защитниците срещу мен, но тогава използвам пространствата зад гърба им. Мога да се прокрадвам между тях“, добави още той.

„Тайсън, Марлос и аз знаем много добре какво може да направи другия. Познаваме се отлично, предвиждаме какво ще направи другия. Лукаку е нападател от най-високо ниво, фантастичен е. Очевидно трябва да го следим внимателно, защото може да промени играта във всеки един момент. Знае как да задържа топката, да стреля и да разпали бърза контраатака“, заяви бившият футболист на ЦСКА.

„Ромелу би бил страхотен партньор, защото ще отвори много пространства за мен. Искам да играя и с Лаутаро, с който ще правим бързи размени. Бих се радвал да ги имам и двамата в състава. Преди година, когато не бях подписал още нов договор, получих обаждания от Серия А, но беше трудно да напусна Шахтьор. Имаме много силна организация, борим се за титлата и играем в Шампионската лига всяка година“, добави още той.