Събитията около доскорошния капитан на Интер Мауро Икарди започват да се развиват мълниеносно и в никак недобра светлина за него. Часове след като клубът официално оповести отнемането на капитанската лента от аржентинеца, той беше оставен и извън групата за първия 1/16-финален мач от Лига Европа срещу Рапид Виена в четвъртък.

Турнирът си остава единственият реален шанс пред Интер да завърши сезон 2018/2019 с трофей, след като през януари тимът отпадна от Лацио в 1/4-финал за Купата на Италия. В тази връзка тимът няма причина да жали сили във втория по сила евротурнир. И въпреки този факт Икарди няма да има никаква роля при гостуването срещу австрийския тим.

Двете новини около него хвърлят сериозна сянка върху бъдещето му на „Джузепе Меаца”, а на всичкото отгоре идват и на фона на 7 поредни мача без гол за нападателя.

Централният защитник Милан Шкриниар и Марсело Брозович също няма да пътуват за Виена, тъй като имат да изтърпяват наказание. На този етап за Икарди не са се появявали информации във връзка с контузия, като тепърва ще се разбере дали „нерадзурите” ще разгласят повече подробности около случая.

Действащият договор на Икарди с Интер е до юни 2021 година. Годишната заплата в него е 4,5 милиона евро, като фигурира и откупуваща клауза на стойност 110 милиона евро, която важи само за клубове извън Италия.

Групата на Интер за двубоя срещу Рапид:

Вратари – Самир Ханданович, Даниеле Падели, Томазо Берни;

Полеви играчи – Стефан де Фрай, Андреа Ранокия, Квадво Асамоа, Седрик Соареш, Жоао Миранда, Данило Д’Амброзио; Райън Нолан, Матиас Весино, Раджа Наинголан, Борха Валеро, Иван Перишич, Томас Скиро, Май Рорич, Лаутаро Мартинес, Матео Политано, Антонио Кандрева.

Още по темата:

Трус от Милано: Икарди разжалван в Интер

Съотборник на Икарди "хареса" новината за отнетата лента

Интер постави пред треньора ултиматум, граничещ с невъзможното