Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че не знае кога Лионел Меси ще се завърне в игра след поредна контузия.

„Блаугранас“ ще търсят първа победа от осем мача като гост във всички турнири при визитата си на Хетафе в събота. Голмайсторът на каталунците за всички времена няма пълни 90 минути през настоящата кампания поради проблеми с травми и напусна терена на почивката при домакинския успех над Виляреал с 2:1 през седмицата с разтежение в областта на адуктора.

„Не знам колко ще отсъства той, надявам се да се завърне възможно най-скоро. Не е сериозно, става въпрос за слабо разтежение, но ще видим как той ще се подобри през следващата седмица“, започна той на пресконференцията. Меси ще се опита да се завърне навреме за предстоящото домакинство на Интер в Шампионската лига в сряда и мача в къщи със Севиля идната неделя. „Ако се завърне скоро, това ще ни помогне изключително много, ако ли не – губим играч, който е способен да решава мачове във всеки момент. Но въпреки отсъствието му, ние разполагаме с необходимия потенциал, за да се справим с това, което ни предстои“.

Барса започна на по-бавни обороти новия шампионат главно заради формата си извън дома, като загуби от Атлетик Билбао и Гранада, а при визитата на Осасуна стигна едва до равенство. За сравнение, на „Камп Ноу“, тимът има стопроцентов актив –три мача и три победи. Валверде коментира, че не е притеснен от представянето на тима навън, но го призова да си тръгне с трите точки от гостуването на Хетафе.

„Не мисля, че има притеснение в отбора, но се насажда чувството, че трябва скоро да спечелим навън, за да се успокоим. Вярно е, че нямаме победа извън дома и не играхме добре, като двете неща са свързани помежду си. Трябва да се активизираме и да запишем най-накрая успех при гостуване. Фактът, че играем с Хетафе, е добър за нас – те ще ни подложат на огромно напрежение заради огромната подкрепа от своите привърженици, а ние ще трябва да се преборим с тях, ако искаме да си тръгнем с трите точки“, завърши той. /БГНЕС