Отборът на Интер записа изключително важна победа в гостуването си Борусия Мьонхенгладбах с 3:2 в пети мач от група В на Шампионската лига. Матео Дармиан даде тон за головото шоу в 17-ата минута, но в добавеното време на първата част Аласан Плеа изравни. Два гола на Ромелу Лукаку в 64-ата и 73-ата минута дадоха комфортен аванс за гостите, но отново Плеа намали в 75-ата минута. Негов трети гол пък беше отменен в 84-ата минута.

Още в началото на двубоя Лаутаро Мартинес на два пъти отправи опасни удари, като първият бе блокиран от защитник, а вторият премина покрай вратата. В 15-ата минута Ашли Йънг стреля и след рикошет топката мина опасно близо до гредата.

В 17-ата минута резултатът бе открит. Роберто Галярдини пусна чудесен извеждащ пас за Матео Дармиан, който с удар по земя успя да вкара топката през краката на вратаря - 0:1.

В 34-ата минута гостите имаха нова чудесна възможност. Ромелу Лукаку изведе Лаутаро, като първият му удар бе блокиран. Топката обаче се върна в аржентинеца, който стреля силно отблизо, но вратарят Ян Зомер показа брилянтен рефлекс.

Две минути след това Щефан Лайнер отправи далечен изстрел, който затрудни Самир Ханданович, а след това и Ларс Щиндъл стреля с глава отблизо, но в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута Щиндъл падна в наказателното поле, но реферът показа, че няма да даде дузпа.

В добавеното време на полувремето Борусия обаче израни Валентино Лазаро центрира отдясно и Аласан Плеа с глава бе точен за 1:1.

Домакините имаха първата възможност за втората част в 51-ата минута, когато Маркус Тюрам от прекрасна позиция не успя с глава да намери очертанията на вратата.

В 62-ата минута далечен шут на Лаутаро Мартинес се отби от гредата.

Само две минути след това „нерадзурите“ отново поведоха в резултата. Лукаку напредна, преодоля прекия си пазач и с удар по земя вкара за 1:2.

Интер стигна и до трети гол в 73-ата минута. Ашраф Хакими получи пас на скорост отдясно и подаде към непокрития Лукаку, а нападателят вкара топката във вратата за 1:3.

Борусия обаче не се предаде и само три минути по-късно намали изоставането си. Германците организираха бърза контраатака, като Плеа бе изведен зад защитата и реализира за 2:3.

В 83-ата минута домакините вкараха и трети гол. Плеа стреля към вратата, Емболо прескочи топката и тя се озова в мрежата. Ситуацията обаче бе разгледана със системата ВАР и се оказа, че швейцарецът е бил в засада и е повлиял на играта и попадението беше отменено.

До края Интер удържа преднината си и стигна до важна победа. „Нерадзурите“ събраха актив от 5 точки, но все още заемат последното място в групата, като остава с теоритични шансове за продължаване напред, ако спечели последния си мач с Шахтьор Донецк.

Борусия пък пропусна страхотен шанс да си осигури мястото на 1/8-финалите. Германците са начело в групата с 8 точки, но са само с точка пред Шахтьор и Реал Мадрид, а в последния си мач гостуват на „кралския клуб“.