Тимът на Интер постигна ценна победа над Борусия Дортмунд с 2:0 в двубой от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в група F. Головете за успеха на "нерадзурите" реализираха Лаутаро Мартинес и Кандрева, а дузпа пропусна Мартинес. След този успех италианският тим заема второто място с актив от 4 точки, колкото имат и германците. Лидер е Барселона, а четвърти е Славия Прага

Още в 4-ата минута на двубоя Витцел трябваше да спира топката с ръка при опасна атака на Лукаку, за щастие на гостите извън наказателното поле. Кандрева изпълни свободния удар, но не намери целта. Постепенно Интер опита да наложи волята си, но Мартинес и Кандрева не съумяха да затруднят Бюрки.

Интер откри резултата в 22-ата минута на двубоя, след като Лаутаро Мартинес се оказа на голова позиция и откри резултата. Съдията се консултира с ВАР и призна попадението. В края на полувремето се наложи на Ханданович да се намеси отлично при опасен удар на Санчо.

В 47-ата минута на срещата Кандрева опита мерника си, но не сполучи да се разпише, тъй като ударът му не намери целта. Борусия Дортмунд опита да изравни резултата, но в 64-ата минута Ханданович отново беше на ниво и не позволи на топката да влезе в мрежата му. Осем минути по-късно Лаутаро Мартинес опита да матира за втори път Бюрки, но Хакими застана на пътя на топката. В 75-ата минута Кандрева беше на точното място и предотврати удар на Санчо да затрудни Ханданович.

Лаутаро Мартинес застана зад топката при изпълнение на дузпа в 82-ата минута на срещата, която беше отсъдена за нарушение на Хумелс срещу резервата Еспозито, но пропусна да се разпише и да зарадва фенове и съотборници. Бюрки се намеси отлично, а Еспозито не съумя да се разпише при добавката на отбита топка. Три минути по-късно Лаутаро Мартинес можеше да се реваншиха за пропуска от дузпа, но Бюрки отново го разколеба.

В 89-ата минута един от най-силните футболисти на домакините в този мач Кандрева направи резултата 2:0 и узакони успеха на "нерадзурите", а асистенцията дойде от страна на Брозович. Така в крайна сметка Интер заслужи успеха и зарадва феновете на тима.

Интер - Борусия Дортмунд 2:0
голмайстор: 1:0 Лаутаро Мартинес (22), 2:0 Кандрева (89), пропусната дузпа - Мартинес (82)

Състави:

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкриняр, Кандрева, Барела, Брозович, Галярдини, Асамоа (80-Бираги), Лукаку (62-Еспозито), Мартинес (90-Валеро)

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хакими, Аканджи (74-Ларсен), Хумелс, Шулц, Дилейни (65-Дауд), Вайгъл, Витцел, Азар (84-Рафаел Гереро), Санчо, Брандт

съдия: Антъни Тейлър (Англия)