Отборът на Интер постигна много важна победа в гостуването си на Славия Прага с 3:1 и запази шансове за участие на осминафиналите в Шампионската лига. Лаутаро Мартинес откри за „нерадзурите“ в 19-ата, но Томаш Сучек изравни от дузпа в 37-ата минута. Все пак с два гола в последните десет минути на Ромелу Лукаку и отново Мартинес донесоха трите точки за гостите.

На два пъти и ВАР не бе на страната на гостите, като техни голове не бяха зачетени, а в същото време бе отсъдена дузпа в полза на домакините.

Домакините имаха първата възможност в мача. В 5-ата минута Стасил стреля с глава отблиза, но топката премина над вратата.

Лаутаро Мартинес отправи първата първия опасен удар по посока на вратата на Славия, който обаче премина близо до гредата.

В 19-ата минута гостите откриха резултата. Ромелу Лукаку проби отдясно и успя да се справи с двама защитници, след което подаде за Лаутаро Мартинес, който отбеляза.

Чехите можеха да изравнят резултата в 27-ата минута, когато Михал Фридрих стреля с глава след центриране от корнер, но не успя да уцели вратата на Самир Ханданович.

В 35-ата минута дойде може би и най-дискусионният момент в срещата. Лаутаро Мартинес се възползва от грешка на защитник на домакините и отне топката, след което подаде на Ромелу Лукаку, който отбеляза за Интер. Тогава обаче съдията на срещата Симон Марчиняк се посъветва със системата ВАР за нарушение малко преди гола. Оказа се, че Стефан де Фрай е изблъскал в гръб Питър Оляйнка в собственото си наказатлно поле и вместо гол за „нерадзурите“, съдията даде дузпа за Славия. Томаш Сучек не трепна и вкара за 1:1.

През второто полувреме Интер беше единственият отбор на терена.

В 50-ата минута Лукаку опита елегантно да засече пас на Марсело Брозович, но не успя, а се оказа, че е в засада.

Пет минути след това Брозович отправи опасен изстрел, но над вратата.

Чехите също имаха няколко добри положения да отбележат попадение. Първо в 63-ата минута опит за прхвърлящ изстрел на Масопуст бе спасен от Самир Ханданович.

След това Ибрахим Траоре стреля силно от около 25 метра, но се размина с малко от гола.

В 65-ата минута Лукаку нанесе удар с глава, но топката срещна гредата. Малко след това и далечен удар на Брозович срещна напречната греда.

В 78-ата минута пък аржентистикият нападател Лаутаро Мартинес пропусна сам срещу вратаря.

Три минути по-късно обаче гостите стигнаха до втори гол. Лукаку получи пас от дълбочина, защитник на Славия се подхлъзна и остави белгиеца сам срещу вратаря, който го подмина и вкара в опразнената врата за 1:2.

Две минути преди края на срещата Лукаку центрира за Лаутаро Мартинес, който от воле вкара красив гол за крайното 1:3.

В добавеното време “нерадзурите” отбелязаха и четвърто попадение чрез Лукаку, но отново ВАР не зачете попадението заради засада.

С тази победа футболистите на Антонио Конте събират актив от седем точки и се изкачват до втората позиция в група F. Славия остават последни с две точки.

В последния си двубой от груповата фаза Интер приема Барселона и ще търси задължителна победа, ако иска да участва в елиминационната фаза на турнира, тъй като Борусия Дортмунд приема у дома отбора на Славия Прага.