Интер и Шахтьор завършиха 0:0 за трети пореден път. Двата отбора се срещнаха и миналия сезон в груповата фаза на Шампионската лига и три срещи поред не могат да си отбележат гол. Този път направиха това на Олимпийския стадион в Киев. Украиниците и шампиона на Италия имаха своите шансове. През първата част Николо Барела удари греда, а Един Джеко пропусна от няколко метра.

“Нерадзурите” се опитаха да притиснат съперника от началото с висока преса. Първата опасна ситуация обаче бе пред тяхната врата. В петата минута Соломон проби през няколко защитници на гостите и отправи удар, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Ханданович. Отговорът на Интер бе добра атака, при която Дъмфрис напредна и пусна към Джеко, но неговият удар бе блокиран.

Много рано Шахтьор остана без голмайстора си. Ласина Траоре се контузи тежко след сблъсък с Дъмфрис. Той бе изнесен на носилка, а на негово място влезе Тете. Траоре има 9 гола в 13 мача във всички турнири от началото на сезона. 20-годишният нападател, който е национал на Буркина Фасо, бе привлечен през лятото от Аякс.

В 15-ата минута Николо Барела можеше да открие резултата. Той бе оставен да стреля от границата на наказателното поле, а топката се удари в горната греда. Миналия сезон Интер удари три греди в двата мача срещу Шахтьор в групите на Шампионската лига. Украинците успяваха да стигнат до наказателното поле на съперника и в 20-ата минута направиха нов пропуск. Алан Патрик имаше пространство да се завърти в наказателното поле и да стреля, но Джеко успя да отклони топката, която се озова в Тете, но резервата стреля покрай вратата.

“Нерадзурите” оставяха доста пространства за бързите атаките на Шахтьор, но създаде по-добрите положения. В 34-ата минута имаше отлична възможност. След ъглов удар и няколко рикошета топката стигна до него пред вратата на Пятов. Нападателят стреля от въздуха, но прати кълбото над вратата.

В началото на втората част украинците бяха близо до гол. Топката мина в малкото наказателно поле покрай Ханданович и Дъмфрис, но решителна намеса на Шкриняр попречи на Педриньо да я прати в мрежата. В тези минути домакините имаха предимство и Симоне Индзаги реши да промени нещо чрез смени. Той пусна в игра Хоакин Кореа и Хакан Чалханоолу, като извади Брозович и Джеко.

Лаутаро Мартинес пропусна отличен шанс в 66-та минута, когато получи възможност да стреля от великолепна позиция, но прати топката над вратата. Малко по-късно Додо пропиля шанс за Шахтьор. В повечето случаи Интер трябваше да се защитава и го правеше благодарение на отличните изяви на Шкриняр.

С доближаването на последния съдийски сигнал “нерадзурите” започнаха да поемат по-големи рискове, но това отваряше повече пространства за атаки на съперника. Три минути преди края Кореа отправи хубав удар, но Пятов се намеси отлично. При последвалия ъглов удар Де Фрай стреля с глава и отново вратарят на Шахтьор бе последна преграда и изби топката.