Отборът на Интер не успя да победи Шахтьор Донецк у дома и срещата завърши без попадения при резултат 0:0 в последен мач и за двата тима от група В на Шампионската лига. По този начин "нерадзурите" отпадат от груповата фаза на турнира, като дори не успяха да се класират за Лига Европа, което сториха украинците със спечелената точка. Шахтьор също имаше шанс да продължи напред в ШЛ, но трябваше да победи. 

Футболистите на Антонио Конте бяха по-добрия отбор на терена и имаха редица чудесни възможности, които обаче не успяха да оползотворят. Гредата също спаси украинците, които действаха предимно на контраатаки. Интер остава на последната позиция с едва 6 точки, като за трета поредна година тимът отпада още в груповата фаза на турнира. Шахтьор пък остава с 8 пункта, колкото има и Борусия Мьонхенгладах, но заради по-лошите цифри в преките двубои, остана на третото място, което дава право на участие в елиминационната фаза на Лига Европа.    


„Нерадзурите“ стартираха агресивно двубоя и бързо се настаниха в половината на своя опонент.

Още в седмата минута гредата спаси Шахтьор. Николо Барела бе намерен отляво и центрира  в наказателното поле по тревата, където Ромелу Лукаку пропусна топката, след което Лаутаро Мартинес я засече мощно, но разтресе напречната греда.

Десет минути след това отново Мартинес отправи силен удар от воле, но над вратата на Анатолий Трубин. 

В 22-ата минута Марсело Брозович центрира от корнер в наказателното поле, където Стефан де Врай успя да засече с десния крак, но защитник на украинците блокира в ъглов удар. 

Малко след половин час игра Милан Шкринияр стреля от границата на пеналтерията, но нечточно покрай лявата греда на Трубин. 

Първата реална опасност за гостите дойде в 40-ата минута, когато Додо стреля силно и точно от границата на наказателното поле, но в ръцете на Самир Ханданович.

В ответната атака Лаутаро Мартинес пропусна нова възможност за попадение. Ромелу Лукаку центрира отлично отдясно, като заложи топката на главата на аржентинеца, който обаче отблизо стреля във вратаря.

В 42-ата минута Алесандро Бастони шутира от движение и от дистанция, но над напречната греда.

Второто полувреме започна отново с натиск на „нерадзурите“ и в 50-ата минута Лукаку стреля с глава, но слабо и не затрудни вратаря.

Две минути след това Брозович центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, където отново Лукаку засече отлично с глава, но вратарят Трубин показа страхотен рефлекс, като изби над гредата. 

В 62-ата минута вратарят на гостите излезе, за да избие едно центриране в наказателното поле, изпреварвайки Барела. Топката обаче попадна на крака на Марсело Брозович, който стреля опасно, но след рикошет кълбото прелетя покрай вратата.

В ответната атака Шахтьор можеше да открие след чудесна котнраатака. Тете напредна отлично в половината на Интер и стреля опасно  от границата на наказателното поле, но Ханданович спаси, а след това Майкон пропусна при опита си за добавка.

В 69-ата минута Иван Перишич замени Ашли Йънг.

Петнадесет минути преди края на редовното време Тайсон стреля отблизо, но в ръцете на Ханданович.

Веднага след това на терена се появи Алексис Санчес, който замени Роберто Галиярдини

Две минути преди края на редовното време Алексис Санчес засече с глава чудесно центриране в наказателното поле, но над вратата. Впоследствие обаче се оказа, че е извършил и нарушение в атака.

В 90-ата минута отново чилиецът успя да отправи силен удар с глава, който изглеждаше точен, но топката се отби от главата на Лукаку, който бе и в засада.  

В добавеното време на двубоя мощен удар на резервата Кристиан Ериксен беше спасен след невероятна намеса на вратаря на Шахтьор.

До края на срещата резултатът остана непроменен и така двата тима се сбогуваха с шансовете си за участие на 1/8-финалите в турнира. Шахтьор Донецк пък ще се задоволи с участие в 1/32-финалите в Лига Европа. 


FT / ИНТЕР – ШАХТЬОР ДОНЕЦК 0:0КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Стартови състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2)1. Самир Ханданович (к) - 6. Стефан де Врай, 95. Алесандро Бастони, 37. Милан Шкринияр - 2. Ашраф Хакими, 5. Роберто Галиардини, 77. Марсело Брозович, 23. Николо Барела, 15. Ашли Йънг - 9. Ромелу Лукаку, 10. Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Антонио Конте

ШАХТЬОР ДОНЕЦК (4-3-3)81. Анатолий Трубин - 22. Микола Матвийенко, 49. Витао, 77. Валерий Бондар, 2. Додо - 27. Майкон, 6. Тарас Степаненко (к), 20. Виктор Коваленко - 7. Тайсон, 11. Марлос, 14. Тете 

Старши треньор: Луис Кастро

Главен съдия: Славко Винчич, Словения

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия