Барселона постигна трета поредна победа от началото на мачовете в груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците се наложиха с 2:0 при домакинството на Интер на „Камп Ноу“, а головете отбелязаха Рафиня Алкантара и Жорди Алба. Футболистите на Ернесто Валверде демонстрираха изключително разнообразна игра и показаха, че могат да се справят отлично и при отсъствието на голямата си звезда Лионел Меси.

Донякъде изненадващо Усман Дембеле не взе участие в мача. Артуро Видал се появи в игра през втората част.

Барселона имаше голямо надмощие през първото полувреме.

Филипе Коутиньо отправи далечен удар в 13-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Иван Перишич и Мауро Икарди комбинираха помежду си в 16-та минута, след което аржентинецът стреля от трудна позиция, но неточно в аут.

Самир Ханданович направи много добро спасяване в 18-та минута. След центриране в наказателното поле на Интер, Клеман Ленгле стреля опасно с глава, но Ханданович плонжира и успя да спаси.

Луис Суарес и Рафиня Алкантара взаимодействаха добре в 21-та минута, след което бразилецът отправи слаб удар от дъгата на наказателното поле на Интер и Ханданович улови без проблеми.

Матиас Весино много добре с глава в 25-та минута продължи към Мауро Икарди, който първоначално се измъкна от Клеман Ленгле и навлезе в наказателното поле на Барселона, но след това френският защитник възстанови позицията си, пресира аржентинеца, който загуби равновесие и изпусна топката от контрол.

Барселона организира много добра атака в 27-та минута, когато Жорди Алба подаде към Луис Суарес, който продължи към Рафиня Алкантара, който отправи опасен удар, но Ханданович спаси.

Барселона поведе в 32-та минута, когато Рафиня и Луис Суарес демонстрираха чудесно разбирателство. Уругваецът пусна пас по конец към бразилския футболист, който се измъкна от защитата на Интер и отблизо не остави никакви шансове на Ханданович.

Матиас Весино отправи мощен удар от въздуха в 38-та минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Филипе Коутиньо стреля от фаул в добавеното време на първата част, след което топката рикошира в тялото на Миранда и премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ханданович.

Второто полувреме започна с натиск за Интер.

Матео Политано центрира остро в наказателното поле на Барселона в 50-та минута, но Марк-Андре тер Стеген се намеси решаващо и изби топката в корнер точни преди с нея да играе Иван Перишич.

Луис Суаред демонстрира страхотни солови изяви в 59-та минута. Той премина Асамоа, след което финтира и Шкриняр, за да стреля, но Ханданович успя да се намеси отново и да спаси.

Асамоа допусна много груба грешка в 61-та минута, когато свали топката с глава в краката на Клеман Ленгле, който от чиста позиция стреля, но Ханданович отново бе на висота и спаси с крака.

Луис Суарес стреля от фаул в 66-та минута, но топката рикошира в стената и излезе в корнер.

Иван Ракитич отправи много хубав удар от разстояние в 68-та минута, но Ханданович спаси.

Барселона направи много впечатляваща атака в 71-та минута. Артур много атрактивно през глава подхвана контраатака за каталунците. След това Филипе Коутиньо сложи топката на главата на Луис Суарес, който стреля, но Ханданович успя да спаси. Отбитата топка рикошира в Иван Ракитич и попадна отново в Коутиньо, който стреля, но топката се спря в гредата. След това кълбото попадна в Суарес, който стреля, но неточно в аут.

Д‘Амброзио центрира в наказателното поле на Барселона в 78-та минута, където Кейта Балде стреля с глава, но слабо и Тер Стеген спаси.

Иван Ракитич отправи много коварен удар в 82-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Ханданович.

Барселона отбеляза своя втори гол в мача в 83-та минута. Иван Ракитич пусна перфектен извеждащ пас към Жорди Алба, който бе изпуснат от Милан Шкриняр. С диагонален удар Алба вкара топката в левия ъгъл на вратата на Ханданович. 

Лаутаро Мартинес отправи удар само за статистиката в 89-та минута и Тер Стеген спаси.

Пред Луис Суарес се откри много добра възможност в 90-та минута, но ударът му бе отразен от Самир Ханданович.

С този успех Барселона е лидер в групата с 9 точки, докато Интер е втори с 6. Тотнъм и ПСВ Айндховен имат по 1 точка. Каталунците се нуждаят на практика само от една точка, за да си гарантират класирането за осминафиналите на Шампионската лига.