Байерн Мюнхен успя да вземе рутинна победа с 2:0 срещу Интер в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Бенжамен Павар беше точен за домакините в 32-а минута. Ерик Максим Чупо-Мотинг удвои в 72-а минута. По този начин баварците приключиха с пълен актив от 18 точки след груповата фаза, спечелвайки първото място. 

35 снимки

Двата тима започнаха във високо темпо, като Николо Барела затрудни Свен Улрайх с прецизен удар, но стражът се намеси добре. 

Две минути по-късно Садио Мане се строполи в наказателното поле на Интер, но след проверка на ВАР беше преценено, че няма нарушение. Последваха точни, но слаби удари на Кимих. 

Баварците продължиха да са по-активни и в 32-а минута успяха да вземат аванс. След ъглов удар на Кимих на точното място беше Бенжамен Павар, който наказа Онана за 1:0. 

В началото на втората част попадение на Франциско Ачерби беше отменено заради засада, а малко по-късно Галиардини пропусна чудесен шанс за 1:1. 

В 72-а минута, все пак, баварците покачиха аванса си. След хубаво центриране на Алфонсо Дейвис на точната позиция се оказа Чупо-Мотинг, който отбеляза за 2:0. 

До края на мача темпото спадна, като до особено интересни положения не се стигна. 

Байерн Мюнхен - Интер 2:0

1:0 - Бенжамен Павар (32)

2:0 - Ерик Максим Чупо-Мотинг (72)

Ето и съставите на двата тима:

Байерн Мюнхен: Улрайх, Упамекано, Павар, Кимих, Мазраоуи, Станишич, Забицер, Гравенберх, Мане, Коман, Чупо-Мотинг;

ИнтерОнана, Де Врай, Дармиан, Ачерби, Беланова, Барела, Аслани, Галиардини, Госенс, Кореа, Лаутаро;