Нападателят на Интер Един Джеко говори за времето си в Интер до момента, за целите на отбора и за мача срещу Ювентус в неделя. Босненецът отбеляза първия от головете за Интер срещу Шериф в Шампионската лига и е доволен от това колко атакува отборът.

„Голът ми донесе изключителна радост, това е, което хората винаги очакват от мен. Точно защото съм нападател. Атакуваме с много хора, което е хубаво, активни сме, видяхме и в Шампионската лига. И затова допускаме повече голове, отколкото трябва. Трябва да растем във фаза защита“, анализира бившият нападател на Рома.

Един Джеко ще се изправи срещу Джорджо Киелини в неделя вечерта и очевидно има голямо уважение към италианеца.

„На тази позиция той е един от най-добрите последните десет години, за Юве той е решаващ. Тежък е, твърд е. Винаги седи близо до мен, дори твърде много. Срещу Киелини вкарах първия си гол в Италия, но много пъти ме е опазвал и не съм вкарвал. Бих искал да спечелим мача, дори без да отбележа“.

„Наполи спечелиха всички мачове досега, браво на тях. Истина е, че можеше да премина в Ювентус. Не гледам назад обаче, аз съм щастлив в Интер. Рома сключи споразумение с Юве зад гърба ми, дори не знаех за преговорите, но не намериха мой заместник тогава. Доста хора в Рим ме разочароваха".

"После всъщност Коларов ми се обади, ние се познаваме отдавна. Играхме заедно в Манчестър Сити. Той ми каза, че Интер се интересува от мен и ето ме тук“, спомни си с усмивка босненският таран.

Един Джеко похвали и своя треньор Симоне Индзаги, като каза, че наставникът е много искрен с всички и не спестява никому нищо. Нападателят вярва, че „нерадзурите “ще победят Ювентус в неделя, ако покажат шампионски манталитет.

„Лаутаро е мой партньор, той е много млад и силен, и има какво да подобрява много. Чувствам се страхотно с него, той не е само добър индивидуален играч, а такъв, който мисли за колектива. Докато мога ще му помагам, не смятам, че съм приключил“, завърши босненският таран, който вече отбеляза 6 гола в Серия А.