Бившият футболист на Барселона и Интер Самуел Ето‘о даде интервю преди сблъсъка между двата отбора в Шампионската лига. Той си спомни за успехите с двата клуба, коментира сегашното им състояние и сподели любопитни новини около звездата на „каталунците“ Лионел Меси.

„Барселона започнаха сезона лошо, защото Меси почти не игра. Ако той играе ще видите истинската Барселона. Надявам се да не играе срещу Интер, заради обичта ми към двата отбора“, заяви Ето’о пред „Gazzetta dello Sport“.

„Аз отгледах Меси като мой син. Имам огромно уважение към Марадона, но играчите, които отбелязаха най-много голове в модерния футбол са Роналдо Назарио, Меси и Кристиано Роналдо“.

„Барселона беше причината, която ми позволи да сбъдна мечтата на милиони африкански момчета и да ги накарам да повярват, че всичко е възможно в живота. В Интер това се потвърди, там беше следващата ми стъпка. Спечелих два поредни требъла с два различни клуба. Мечтата ми сега е да споделя радостта на феновете на Интер със спечелването на следващата им Шампионска лига на „Сан Сиро“, допълни камерунецът.

Ето’о също така сподели, че Ромелу Лукаку ще допринесе за отбора както на, така и извън терена. Той също така се изказа и по темата с расизма:

„Президентът на ФИФА Джани Инфантино каза нещо много важно на гала-вечерта за наградите „The Best“. Без повече говорене по темата, трябват действия. Трябва да има тежки наказания, не само глоби“, завърши нападателят.