Опитният Марко Арнаутович призна, че е бил обезпокоен от първите два пропуска, които направи пред вратата на Атлетико Мадрид, но увереността, която са му вдъхнали неговите съотборници от Интер и феновете му е дала енергия.

"Това беше невероятен момент за мен", сподели нападателят на "нерадзурите", който каза, че очаква труден реванш от 0:0 в Мадрид на 13 март.

Той се появи в игра на полувремето, когато замени контузения Маркус Тюрам. Това наистина не изглеждаше неговата вечер, тъй като Арнаутович пропиля поне две златни възможности да порази вратата на Ян Облак. В крайна сметка това се отплати в 79-ата минута, тъй като той успя да поеме избитата топка от Ян Облак след удара на Лаутаро Мартинес и да я вкара в опразнената врата.

"Това със сигурност е един от най-важните голове в кариерата ми", каза Арнаутович пред "Sky Sport Italia" след първия мач от осминафиналите на Шампионска лига.

"Не беше лесен период за мен след контузията, отне ми известно време, за да се върна и през последните седмици имах много положения, при които не отбелязах, а вкарването на голове е това, за което съм тук. Така че, когато имах тези два шанса и не вкарах тази вечер... Но феновете и играчите показаха, че са зад мен. Това беше невероятен момент за мен, те ми дадоха необходимата енергия, за да отбележа гола", завърши Арнаутович.