Въпреки че Интер е убедително на върха на класирането в Серия А, треньорът на отбора Симоне Индзаги е много предпазлив преди мача с Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига. "За 20 дни всичко може да се промени", каза той на пресконференцията си преди двубоя.

"Всичко става много бързо във футбола. Начело сме в първенството, взехме преднина, но остават още 14 мача или 42 точки", предупреди той.

"Направихме добри първи 6 месеца от сезона, но остават още три и те са най-важните. Постоянно го повтарям на отбора", каза Индзаги.

Интер напълно доминира в Серия А с 20 победи от 24 мача и има 9 точки преднина пред първия си преследвач Ювентус, както и 11 пред Милан.

Снимки: БГНЕС / BGNES
18 снимки

"Направихме нещо добро миналата година в Шампионската лига, като стигнахме до финала (б. а. - загуба от Манчестър Сити с 0:1). Разбира се, че искаме да повторим това, но има големи отбори, които искат същото нещо, като започнем с Атлетико", смята италианецът.

"Ще бъде хубав и много труден двубой срещу отбор, който играе отличен футбол и е воден от голям треньор", каза той за Диего Симеоне, с когото бяха съотборници в Лацио между 1999 и 2003.

"Удоволствие е да се изправим един срещу друг като съперници. Никога не сме се губили от поглед. Още като играч знаехме, че ще стане голям треньор, трябва само да видите какво успя от 2011 начело на този отбор. Удоволствие е да се гледа Атлетико", смята специалистът.

Нападателят Маркюс Тюрам ще се срещне на терена със съотборника си в националния тим на Франция Антоан Гризман.

"Знаем, че Антоан е невероятен играч. Трябва да разрешим проблемите, които може да ни създаде. Не може само един футболист да има грижата за него", предупреди Тюрам. / БТА