Симоне Индзаги постигна първата си голяма цел като старши треньор на Интер през сезона - класиране на осминафиналите на Шампионската лига по футбол. Шампионите на Италия победиха с 2:0 Шахтьор Донецк като домакин с два гола на Един Джеко и поведоха с четири точки на Шериф Тираспол на второто място в група D.

"Падна ми голям товар от плещите при гола на Джеко. Бях много притеснен, защото създадохме много положения, а до тогава все още не бяхме отбелязали", заяви Индзаги за Скай Италия след победата.

"Стигнахме до осминафиналите и това е добре. Това беше и целта, която си поставих в деня, в който бях назначен за треньор начело на Интер. Това бе нещо, което отборът не бе постигал от цели десет години. Сега сме с 10 точки и сме в серия от три поредни победи, като това е и втората ни за три дни след успеха срещу Наполи в Серия А", добави треньорът.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

"Сега сме в добра форма, но няма да забравим какви опасности крие всеки един съперник до края на сезона. Момчетата следват стриктно инструкциите ми и спазват тактическите указания. Смятам, че разполагаме с най-доброто нападение в Италия, въпреки че изоставаме от върха в класирането. Надявам се и това да се промени", каза още той.